• 2 Αυγούστου, 2021

Τσίπρας : «Εγκληματική εμμονή» οι συγχωνεύσεις και το κλείσιμο νοσοκομείων εν μέσω πανδημίας

 Τσίπρας : «Εγκληματική εμμονή» οι συγχωνεύσεις και το κλείσιμο νοσοκομείων εν μέσω πανδημίας

Για “εγκληματική εμμονή” όσον αφορά το “πλαίσιο για τα νοσοκομεία” κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με εκπροσώπους της ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος).

Συγκεκριμένα, ο Αλ. Τσίπρας κατήγγειλε πως η κυβέρνηση ετοιμάζει συγχωνεύσεις περιφερειακών νοσοκομείων ή και κλείσιμο μεγάλων μονάδων υγείας, την ώρα που παντού στον κόσμο έχουν πάρει το μάθημα από την πανδημία, ότι “πρέπει να αλλάξουμε ρότα” στην κατεύθυνση της “ενίσχυσης” του συστήματος υγείας.

“Στην Ελλάδα η κυβέρνηση συνεχίζει ένα έργο, καταστροφικό στη λογική των ιδιωτικοποιήσεων και του κλεισίματος νοσοκομείων”, είπε, τονίζοντας ότι πρόκειται για μία “εγκληματική και ανεύθυνη στάση”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε και στα σημερινά δημοσιεύματα για το κατά πόσο είχε δοθεί εντολή να περάσει η αποστολή της Φενέρμπαχτσε με τέσσερις εμπύρετους ασθενείς, παρά τα περιοριστικά μέτρα. “Την ώρα που κουνούσανε το δάχτυλο στους πολίτες, με πολιτικές αποφάσεις πέρναγαν στη χώρα κρούσματα κοροναϊού”, σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να εξετάσει η δικαιοσύνη τα “πολύ σοβαρά” δημοσιεύματα. Συμπλήρωσε, τέλος ότι πέρα από την “προφανή υποκρισία”, πρόκειται για μία “εγκληματική στάση” όσον αφορά την προστασία της δημόσιας υγείας.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, Αφροδίτη Ρέντζιου τόνισε ότι «θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να οργανώνουμε την αντίδρασή μας», αναφερόμενη στο σχέδιο της κυβέρνησης για «εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας μέσα από συγχωνεύσεις και καταργήσεις νοσοκομείων». Πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως η ΟΕΝΓΕ θα επιχειρήσει να αποτρέψει αυτή την εξέλιξη και θα διεκδικήσει αφενός μέτρα στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας, ενόψει μάλιστα ενός ενδεχόμενου τέταρτου κύματος πανδημίας και αφετέρου την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του κλάδου των νοσοκομειακών γιατρών.