• 16 Σεπτεμβρίου, 2021

Τσιόδρας: Εμβολιάστηκαν και τα τρία παιδιά του που είναι 12-17 ετών

 Τσιόδρας: Εμβολιάστηκαν και τα τρία παιδιά του που είναι 12-17 ετών

“Θεωρώ ότι ο εμβολιασμός των παιδιών 12-17 θα παίξει καταλυτικό ρόλο μαζί με τα άλλα μέτρα στον έλεγχο της επιδημίας και στην σταδιακή αυτορρύθμιση και συνέχιση της κοινωνικής ζωής”, τόνισε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας,o οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη του Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για το θέμα των εμβολιασμών των ανηλίκων.

«Είμαστε σε μία εποχή όπου περίπου το 100% των στελεχών που κυκλοφορούν είναι η μετάλλαξη Δ. Η επιστημονική μας ομάδα αναλύει όλες τις πληροφορίες που εισρέουν από το εξωτερικό. Φυσικά αυτή η υψηλή μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δ αφορά και τα παιδιά μας και για αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία τώρα που ανοίγουν τα σχολεία να τηρούνται τα μέτρα πρόληψης έναντι της διασποράς του ιού και στα σχολεία.

Εμβολιασμοί ανηλίκων και από παιδιάτρους στα ιατρεία τους – Έδωσε το “πράσινο φως” ο Μητσοτάκης

Μαθηματικές εκτιμήσεις υπολογίζουν ότι μπορεί να κατεβάσει κανείς την πιθανότητα διασποράς στα σχολεία κοντά στο 10% (πολύ σημαντική μείωση της διασποράς δηλαδή και περιορισμό της σε ένα πολύ μικρό ποσοστό παιδιών) με τη μάσκα, το testing και φυσικά ακόμα περισσότερο και με τον εμβολιασμό των ομάδων της οποίας αυτός συστήνεται», σημείωσε ο κ. Τσιόδρας ο οποίος ανέφερε ότι και τα 3 παιδιά του που είναι σε αυτές τις ηλικίες έχουν ήδη εμβολιαστεί.