• 23 Σεπτεμβρίου, 2020

Ομέρ Τσελίκ προς Αθήνα και Λευκωσία: Αστεία με τον τουρκικό στόλο μην κάνετε – Ξεπερνάει το μπόι σας

 Ομέρ Τσελίκ προς Αθήνα και Λευκωσία: Αστεία με τον τουρκικό στόλο μην κάνετε – Ξεπερνάει το μπόι σας

Συνεχίζονται οι προκλητικές και αιχμηρές προκλητικές δηλώσεις από την πλευρά της Τουρκίας. Αυτή τη φορά ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Ομέρ Τσελίκ, διαμηνύει πως “η στάση μας δεν αλλάζει είτε κινηθείτε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο κατά της Τουρκίας”.

Η Άγκυρα φαίνεται να πειράχτηκε από την πρόταση του τέως Κύπριου υπουργού  Άμυνας, Σάββα Αγγελίδη, να δημιουργηθεί ένας μόνιμος στόλος από την ΕΕ απέναντι στην Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με το Open.

Και σήμερα ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Ομέρ Τσελίκ, βγήκε μαινόμενος και είπε ότι: «Να ξέρετε πως η στάση μας δεν αλλάζει είτε  κινηθείτε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο κατά της Τουρκίας. Εμείς δεν καταλαβαίνουμε αυτά τα περί αλληλεγγύης της γειτονιάς. Αστεία με τον τουρκικό στόλο δεν μπορείτε να κάνετε. Ξεπερνάει το μπόι σας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια επανέλαβε τα περί προβληματικών υπουργών Άμυνας στην Ελλάδα. Είπε πάλι ότι επιλέγονται οι πιο προβληματικοί, οι οποίοι δεν ξέρουν από πολιτική γλώσσα και δεν έχουν τη δυνατότητα να κατανοήσουν την Τουρκία.

Εστρεψε, φυσικά, τα βέλη και κατά της Γαλλίας λέγοντας ότι είναι απερισκεψία κάθε τρεις και λίγο να βγαίνει και να κατηγορεί την Τουρκία. «Θέλουμε να πούμε στον κ. Μακρόν ότι αυτοί που εγκληματούν στη Λιβύη είστε εσείς, εσείς παίζετε επικίνδυνο παιχνίδι στη Λιβύη».

Ο Ομέρ Τσελίκ ανέφερε ότι συνομιλητής της «νοτίου Κύπρου» είναι το ψευδοκράτος. «Δεν υπάρχει περίπτωση η Τουρκία να γίνει συνομιλητής της ‘νοτίου Κύπρου’».