• 22 Σεπτεμβρίου, 2020

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα έχασε την ψυχολογική υπεροχή στην αν. Μεσόγειο

 Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα έχασε την ψυχολογική υπεροχή στην αν. Μεσόγειο

Ο Μεβλούτ Τσαβούσλογλου στη συνάντηση του με τον ομόλογό του από το Κογκό δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί και πάλι στην Ελλάδα.

Όπως είπε, «η Ελλάδα έχασε την ψυχολογική υπεροχή στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς η Τουρκία πραγματοποιεί τις έρευνές της στην περιοχή βάσει των κανόνων που όρισε το ΝΑΤΟ και το Διεθνές Δίκαιο».

Οι δηλώσεις είχαν μέσα και Αγιά Σοφιά και ο Τσαβούσογλου αναφερόμενος στην μετατροπή της σε τζαμί, είπε  πως «η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα που έχει λόγο επειδή είναι η μόνη πρωτεύουσα στην Ευρώπη που δεν διαθέτει τέμενος»…

Όσον αφορά στο αλαλούμ που προκάλεσε την προηγούμενη εβδομάδα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ- υποστήριξε πως «η Ελλάδα, λέγοντας «όχι» σε κάθε πρωτοβουλία του ΝΑΤΟ ή της ΕΕ για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, απέδειξε ότι δεν επιθυμεί τον διπλωματικό διάλογο».

Για να ενισχύσει προφανώς την αξιοπιστία των λεγομένων του, ο Τσαβούσογλου τόνισε πως «η Τουρκία τάσσεται εναντίον οποιασδήποτε εχθρότητας απέναντι στους Κούρδους (σσ !!!). Είναι το PKK που αποτελεί τον μεγαλύτερο εχθρό των Κούρδων».

«Σήμερα τρομοκράτες περιφέρονται στους δρόμους της Ελλάδας. Δεν θα το επιτρέψουμε», είπε ακόμη ο Τσαβούσογλου…