• 25 Σεπτεμβρίου, 2020

Τσακαλώτος προς Σταϊκούρα: Θα προστατευτεί και επί ΝΔ η κύρια κατοικία;

 Τσακαλώτος προς Σταϊκούρα: Θα προστατευτεί και επί ΝΔ η κύρια κατοικία;

«Γνωρίζει ακόμα ο Χρ. Σταϊκούρας ότι ο ίδιος δέχτηκε ρητά την κατάργηση της προστασίας, και το “ολοκληρωμένο πλαίσιο” που εδώ και έναν χρόνο “ετοιμάζει” και “ολοκληρώνει” δεν φαίνεται να περιλαμβάνει προστασία» τονίζει μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖ

Αναλυτικά η δήλωση του τομεάρχη Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλ. Τσακαλώτου το βράδυ της Παρασκευής:

Ο κ. Σταϊκούρας (όπως συνηθίζει άλλωστε) δεν απάντησε σε όσα ερωτήθη, και τοποθετήθηκε για πράγματα που δεν ρωτήθηκε.

Η απάντησή του μάλιστα για όσα έκανε και υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι φειδωλή με την αλήθεια. Γιατί δεν μπορεί να μην γνωρίζει ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρότι πιέστηκε να δεσμευτεί στην κατάργηση της προστασίας δεν το έκανε ποτέ, αλλά αντίθετα πρότεινε και συμφώνησε να φέρει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο που θα περιελάμβανε προστασία και θα ήταν έτοιμο και θα ίσχυε από 1/1/2020.

Γνωρίζει ακόμα ότι ο ίδιος δέχτηκε ρητά την κατάργηση της προστασίας, και το «ολοκληρωμένο πλαίσιο» που εδώ και έναν χρόνο «ετοιμάζει» και «ολοκληρώνει» δεν φαίνεται να περιλαμβάνει προστασία.

Επειδή σε όσα ρωτήσαμε δεν απάντησε, θα ρωτήσω ξανά. Επί ΣΥΡΙΖΑ η κυρία κατοικία προστατεύτηκε. Θα προστατευτεί και επί ΝΔ; Δεσμεύεται ότι όσοι και όσες – με περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια φυσικά – έχουν πραγματική δυσκολία στην αποπληρωμή του δανείου τους, είτε λόγω COVID, είτε όμως και λόγω της 10ετους κρίσης δεν θα χάσουν το σπίτι τους; Και εννοώ και μετά το πέρας του εννεαμήνου.