• 23 Απριλίου, 2021

Τσακαλώτος: Άλλα νούμερα λέει ο Σταϊκούρας για την οικονομία στον Μητσοτάκη;

 Τσακαλώτος: Άλλα νούμερα λέει ο Σταϊκούρας για την οικονομία στον Μητσοτάκη;

Στην πορεία της οικονομίας και το μέγεθος της ύφεσης στάθηκε με ανάρτησή του ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατηγορώντας επί της ουσίας τον Κυριάκο Μητσοτάκη για έλλειψη ενημέρωσης.

Παράλληλα, με ειρωνεία σχολιάζει και τις αναφορές πως «δεν ακούστηκε ποτέ υπονοούμενο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέση με την τρομοκρατία», υπενθυμίζοντας τις αναφορές του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Θάνου Πλεύρη.

Αναλυτικά η ανάρτηση Τσακαλώτου:

Ο Πρωθυπουργός αγνοεί και τα βασικά για την οικονομία ή απλώς θέλει σκόπιμα να παραπλανήσει;

Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι είμαστε λίγο πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στην ύφεση και ότι στην οικονομία «τα καταφέραμε καλύτερα».

Ο Αλέξης Τσίπρας του απάντησε δεν μπορεί να πανηγυρίζει γιατί σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat έχουμε 8.2% ύφεση και είμαστε στην τρίτη χειρότερη θέση στην Ευρωζώνη, πολύ χειρότερα από τον μέσο όρο.

Ο κ. Μητσοτάκης τον ειρωνεύτηκε για την θέση μας στην Ευρωζώνη. Έκανε σαν να μην το είχε ακούσει ποτέ, σαν να ήξερε κάτι άλλο και αντέδρασε έντονα λέγοντας «Γιατί δεν το καταθέτετε αυτό;»

Και ο Αλέξης Τσίπρας το κατέθεσε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σιώπησε.
Δεν ήξερε; Τον σόκαρε η είδηση; Έπεσε από τα σύννεφα; Καλά, τον Άδωνη Γεωργιάδη που το είχε πει πριν 3 μέρες στο ραδιόφωνο του Σκάι δεν τον είχε ακούσει; Του λέει άλλα νούμερα ο κ. Σταϊκούρας για να μην τον στεναχωρήσει;

Αλλά δεν είμαι κακός άνθρωπος. Του εύχομαι να περάσει καλά στο τριήμερο και όταν γυρίσει από όπου πάει ας κάτσει να ενημερωθεί.

ΥΓ. Χαίρομαι που τουλάχιστον από βήματος βουλής ο κ. Μητσοτάκης διέγραψε τον Θάνο Πλεύρη, λέγοντας ότι «Από στέλεχος ΝΔ δεν ακούστηκε ούτε πρόκειται να ακουστεί ποτέ υπονοούμενο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει οποιαδήποτε σχέση με την τρομοκρατία.» Φαντάζομαι ότι ο κ. Πλεύρης που είχε δηλώσει ότι «Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούν σαν να είναι πολιτικός βραχίονας της 17Ν» είναι εδώ και λίγη ώρα ανεξάρτητος βουλευτής.