• 20 Ιανουαρίου, 2021

Τριτοκοσμικές συνθήκες στο νοσοκομείο του Κιλκίς καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

 Τριτοκοσμικές συνθήκες στο νοσοκομείο του Κιλκίς καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Το νοσοκομείο του Κιλκίς νοσηλεύει 55 περιστατικά κορωνοϊού σε απαράδεκτες συνθήκες, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, επισημαίνοντας ότι η μονάδα δεν διαθέτει ΜΕΘ, με αποτέλεσμα διασωληνωμένα περιστατικά μένουν εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας μέχρι να βρεθεί κλίνη σε άλλο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, στο Κιλκίς νοσούν τουλάχιστον 60 υγειονομικοί από κορωνοϊό, ενώ από τους 5 αναισθησιολόγους οι 2 είναι θετικοί.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, υπηρετούν στο νοσοκομείο μόνο δύο πνευμονολόγοι, δεν υπάρχει λοιμωξιολόγος ούτε νευρολόγος, ενώ οι διακομιδές ασθενών γίνονται με άλλες ειδικότητες.

“Βόμβα” ΕΟΔΥ στην κυβέρνηση- Αποκάλυψη για “παράλληλο σύστημα” καταγραφής κρουσμάτων- Κρίση με Τσιόδρα, Χαρδαλιά

«Χθες υπήρχαν δύο διασωληνωμένα περιστατικά  στους θαλάμους που διακομίστηκαν Θεσσαλονίκη. Σήμερα υπάρχουν ακόμη δυο. Ενδεικτικό της πίεσης από τις εισαγωγές ασθενών είναι ότι τα επιτοίχια ροόμετρα οξυγόνου στο νεοσυσταθέν τμήμα Covid-19 λόγω αυξημένης ζήτησης υπολειτουργούν και χρειάζεται να ενισχύονται από φορητές φιάλες οξυγόνου», καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

Τι απαντά η διοίκηση του νοσοκομείου:

Η διοίκηση του νοσοκομείου χαρακτηρίζει ως “απολύτως αναληθή” όλα όσα καταγγέλλονται. “Όσοι εργαζόμενοι νόσησαν, δεν νόσησαν ταυτόχρονα, ενώ στον τομέα της καθαριότητας υπήρξε αντικατάσταση των εργαζομένων”.

Επίσης τονίζεται ότι υπάρχει επάρκεια σε μέσα ατομικής προστασίας “με ενέργειες του υπουργεία Υγείας και της 4ης ΥΠΕ. Δεν νοείται να εισέλθει κανείς εντός του νοσοκομείου, με σακούλες στα πόδια του. Είναι απολύτως αναληθές λοιπόν ότι οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν σακούλες σκουπιδιών αντί για ποδονάρια”.

Αναφορικά με την υπολειτουργία των οξυγόνων, η διοίκηση του νοσοκομείου αναφέρει ότι: ” η αρμόδια τεχνική εταιρία και συντηρήτρια του δικτύου έκανε τον περιοδικό έλεγχο στις 14/11/20, πραγματοποίησε παρέμβαση στο δίκτυο, συνέστησε μία επιπλέον παρέμβαση για κάποιους θαλάμους και το νοσοκομείο ανταποκρίθηκε με αποκλειστικό γνώμονα τις ανάγκες των ασθενών, πάντα υπό την καθοδήγηση των θεραπόντων ιατρών”.