• 26 Φεβρουαρίου, 2021

Παρασκηνιακή συνάντηση στο Βερολίνο συνεργατών των Ερντογάν και Μητσοτάκη με διαμεσολάβηση Μέρκελ!

 Παρασκηνιακή συνάντηση στο Βερολίνο συνεργατών των Ερντογάν και Μητσοτάκη με διαμεσολάβηση Μέρκελ!

Τριμερής συνάντηση με τη συμμετοχή Ελλάδας, Τουρκίας και Γερμανίας έγινε τη Δευτέρα στο Βερολίνο, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε στο Open TV.

Η συνάντηση έγινε με απόφαση της γερμανικής πλευράς, λίγα 24ωρα μετά την απόφαση για την Αγία Σοφία, ενώ το συγκεκριμένο γεγονός επιβεβαιώνει και το Μέγαρο Μαξίμου.

Υπενθυμίζεται πως ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφαν Ζάϊμπερτ εξέφρασε μεν την λύπη του για την απόφαση της τουρκικής πλευράς για την Αγία Σοφία, είπε, ωστόσο, πως οι πολιτικές σχέσεις είναι άλλο πράγμα, κρατώντας επί της ουσίας μια επαμφοτερίζουσα στάση. Εδώ και καιρό η Άνγκελα Μέρκελ επιδιώκει να φέρει στο ίδι τραπέζι Ελλάδα και Τουρκία, αυτό ήταν άλλωστε το αντικείμενο της πρόσφατης επίσκεψης του Ζοζέπ Μπορέλ στην Άγκυρα με “εντολή” Μέρκελ για την διερεύνηση των προθέσεων για έναρξη απευθείας ελληνοτουρκικού διαλόγου.

Πληροφορίες για τριμερή συνάντηση Ελλάδας-Τουρκίας- Γερμανίας στο ...

Η συνάντηση στο Βερολίνου των Ιμπράημ Καλίν και Ελλένης Σουρανή, των δύο, δηλαδή, έμπιστων συνεργατών του Ταγίπ Ερντογάν και του Κυριάκου Μητσοτάκη, παραπέμπει σε ένα διάλογο με διαμεσολάβηση Μέρκελ πίσω από τους επίσημους υψηλούς τόνους και την σκληρή ρητορική. Απορεί, ωστόσο, κανείς, λίγα 24ωρα μετά την ιταμή πρόκληση του Ερντογάν με την Αγία Σοφία τι ακριβώς θα μπορούσαν να συζητήσουν οι δύο πλευρές.