• 17 Σεπτεμβρίου, 2021

Κατασκοπεία στη Ρόδο: Στο τουρκικό προξενείο εργαζόταν ένας από τους συλληφθέντες

 Κατασκοπεία στη Ρόδο: Στο τουρκικό προξενείο εργαζόταν ένας από τους συλληφθέντες

Δύο Έλληνες μουσουλμάνους οι οποίοι έκαναν κατασκοπεία και έστελναν πληροφορίες και φωτογραφίες στην Τουρκία κατάφεραν να εντοπίσουν η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και η Κρατική Ασφάλεια, που σχημάτισε σε βάρος τους δικογραφία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο 52χρονος Μ.Ν. εργαζόταν ως μάγειρας από το καλοκαίρι έως και πριν από περίπου ένα μήνα σε πλοίο το οποίο έκανε το δρομολόγιο Καστελόριζο – Ρω – Κω και κατέγραφε τα πολεμικά πλοία, στρατιωτικές εγκαταστάσεις καθώς και όλες τις στρατιωτικές δυνάμεις στα νησιά και στη συνέχεια έστελνε όλο το υλικό στον Μ.Σ., ο οποίος εργάζεται στο προξενείο της Τουρκίας στη Ρόδο.

Οι ελληνικές αρχές είχαν εντοπίσει τη δράση των δύο αλλοδαπών και σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος τους για κατασκοπεία, αλλά και για το νόμο περί μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει τα εξής:

«Από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, για παράβαση του άρθρου 148 Π.Κ. (κατασκοπεία) και του Α.Ν. 376/1936 (περί μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων) κατά συναυτουργία.
Εκ των ανωτέρω, ο ένας εργάζεται σε επιβατικό πλοίο, που εκτελεί ακτοπλοϊκά δρομολόγια διασύνδεσης της νήσου Ρόδου με τη νήσο Μεγίστη (Καστελόριζο) και ο έτερος εργάζεται σε Προξενική Αρχή στη Ρόδο.

Η όλη έρευνα της υπόθεσης έγινε σε στενή συνεργασία με την Ε.Υ.Π. και τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου».

Σύμφωνα με πληροφορίες από κορυφαίους κύκλους της ΕΛ.ΑΣ., πρόκειται για Έλληνες μουσουλμάνους, όπου ο ένας εργαζόταν στο Προξενείο της Τουρκίας στη Ρόδο και ο άλλος σε πλοίο της γραμμής Ρόδος-Καστελόριζο.

Ο πρώτος φέρεται να έχει στρατολογήσει τον δεύτερο, ο οποίος φωτογράφιζε κατά την διάρκεια της τρέχουσας κρίσης στο Αιγαίο με την Τουρκία τις κινήσεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων τόσο στις οχυρωματικές θέσεις των νησιών του Ελληνικού Στρατού όσο και τις κινήσεις πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού κλπ. οι οποίες μέσω του υπαλλήλου του τουρκικού Προξενείου κατέληγαν στους ενδιαφερόμενους της αντίπερα όχθης.

Πρόκειται για εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση και η έρευνα σε βάρος τους διήρκησε αρκετούς μήνες ώστε να μπορέσει να στοιχειοθετηθεί. Η όλη ενέργεια βέβαια φανερώνει το πολεμικό κλίμα που καλλιεργεί διαρκώς και με κάθε τρόπο η Τουρκία αλλά και την διείσδυση που επιχειρεί να καταφέρει, αγνοώντας όμως το γεγονός ότι οι «φύλακες» όντως έχουν γνώση. Βεβαίως, αυτή η υπόθεση έρχεται στο φως, μόλις ένα 24ωρο μετά από μία ακόμη Σύνοδο των Βρυξελλών που οι Ευρωπαίοι αποφάσισαν και πάλι να «ποιήσουν την νήσσαν» έναντι Ελλάδος και Κύπρου.

Πηγή: CNN