• 23 Απριλίου, 2021

Τραγωδία στο Μάτι: Στον ανακριτή ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής υπό αποδοκιμασίες

 Τραγωδία στο Μάτι: Στον ανακριτή ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής υπό αποδοκιμασίες

Στον 6ο τακτικό ανακριτή, Αθανάσιο Μαρνέρη, βρίσκεται ο πρώην Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Ματθαιόπουλος, ο οποίος απολογείται για τη φονική φωτιά στο Μάτι.

Σύμφνα με το ethnos.gr, ο κατηγορούμενος βρέθηκε αντιμέτωπος την ώρα που προσέρχονταν με συγγενείς θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς, οι οποίοι τον αποδοκίμασαν έντονα. «Απαιτούμε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Κάνουμε έκκληση, ώστε οι υπεύθυνοι να μπουν φυλακή. Να μην ξαναζήσουμε άλλο Μάτι», δήλωσαν οι συγγενείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέες καταγγελίες για την ΕΛ.ΑΣ. από τους συλληφθέντες στη Νέα Σμύρνη – “Φέρνουν άλλους δύο, μελανιασμένους από το ξύλο”

Ζήτησαν παράλληλα να μετατραπούν οι κατηγορίες σε κακουργήματα, λέγοντας ότι «άλλα ατυχήματα όπως το Σαμίνα και η Ρικομέξ δικάστηκαν ως κακουργήματα, ενώ εδώ πλημμελήματα«, «θέλουμε να δείξουμε ότι δεν κωφεύουμε, δίνουμε το “παρών” και ζητάμε από τα πολιτικά κόμματα να αφήσουν τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, όλοι οι υπόδικοι στη συνέχεια αναβαθμίστηκαν και έλαβαν αξιώματα».

Υπενθυμίζεται ότι οι εμπλεκόμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια.