• 27 Νοεμβρίου, 2020

Τούρκοι εθελοντές κάνουν το πειραματικό εμβόλιο για τον κοροναϊό

 Τούρκοι εθελοντές κάνουν το πειραματικό εμβόλιο για τον κοροναϊό

Στην Κίνα από το καλοκαίρι (με την άδεια του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας) πολλοί πολίτες κάνουν το πειραματικό εμβόλιο χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ακόμη το τρίτο στάδιο, ενώ το ίδιο άρχισε να γίνεται από σήμερα και στην Τουρκία.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Hurriyetμ, ο πρώτος εθελοντής – πολίτης είναι ένας 53χρονος ελεύθερος επαγγελματίας, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Τζεράχπασάμ στην Κωνσταντινούπολη.

«Αποφάσισα να συμμετάσχω εθελοντικά στις δοκιμές του πειραματικού κινεζικού εμβολίου με δική μου βούληση. Ελπιζω ότι με αυτό τον τρόπο θα συμβάλλω και εγώ στην προσπάθεια που καταβάλλεται στην Τουρκία, καθώς και ολόκληρο τον πλανήτη για την οριστική καταπολέμηση του ιού, το συντομότερο δυνατό», είπε στους δημοσιογράφους μετά από τον εμβολιασμό του ο Ασίμ Μπαστούρκ.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Τζεράχπασά Μουσταφά Σουίτ Γκιουνέν, δήλωσε ότι: « Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα όχι μόνο για την Ιατρική Σχολή του Τζεράχπασά, αλλά για τα Πανεπιστήμια όλου του κόσμου.

Σκοπός της συμμετοχής μας στην τρίτη φάση του πειραματικού εμβολίου από την Κίνα είναι προκειμένου να μπορέσουμε να δώσουμε σύντομα λύση στον γρίφο της αντιμετώπισης του κορονοϊού».

Μάλιστα, ο Δρ. Γκιουνέν επισήμανε πως από τους περίπου 337.000 ασθενείς οι οποίοι προσήλθαν στα εξωτερικά ιατρεία της σχολής από τον περασμένο Μάρτιο, 27.000 διαγνώσθηκαν με κορονοϊό, ενώ σε περίπου 77.000 υπολογίζονται τα τεστ που διενεργήθηκαν.