• 27 Νοεμβρίου, 2021

Τουρκική αντιπολίτευση: Ο Ερντογάν σπρώχνει ταχύτατα τη χώρα στο γκρεμό

 Τουρκική αντιπολίτευση: Ο Ερντογάν σπρώχνει ταχύτατα τη χώρα στο γκρεμό

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο εσωτερικό της Τουρκία η απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν να χαρακτηρίσει 10 πρέσβεις ως “persona non grata” και να προκαλέσει μια κρίση διεθνών διαστάσεων.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο Κεμάλ Κιλιτζάρογλου, αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης CHP, σε μήνυμα του στο Twitter ανέφερε ότι ο Ερντογάν “ταχύτατα σπρώχνει τη χώρα στο γκρεμό”. Πρόσθεσε ότι “ο μόνος λόγος για αυτές τις κινήσεις δεν είναι η προστασία των εθνικών συμφερόντων, αλλά η δημιουργία τεχνητών συνθηκών για την καταστροφή της οικονομίας”.

“Αυτό το έργο το έχουμε δει και στο παρελθόν. Γύρνα αμέσως στην πραγματική ατζέντα και στο δομικό πρόβλημα της χώρας, την οικονομική κρίση”, ήταν το μήνυμα του Γιαβούζ Ατζιραλίογλου, του υπαρχηγού της Μεράλ Εκσενέρ στο IYI (Καλό Κόμμα).

Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται μια πηγή από τον διπλωματικό χώρο, η τελική απόφαση για τους 10 πρέσβεις θα ληφθεί αύριο Δευτέρα κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Όπως ανέφερε η αποκλιμάκωση της κατάστασης είναι πιθανή καθώς υπάρχουν εύλογες ανησυχίες στην τουρκική πλευρά για πολλαπλές πιθανές επιπτώσεις.