• 29 Ιανουαρίου, 2022

Τουρκία: Καταρρέει η οικονομία της χώρας

 Τουρκία: Καταρρέει η οικονομία της χώρας

Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνει η τουρκική οικονομία, με το χρηματιστήριο και τη λίρα να καταρρέουν και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να… μην ξέρει που βρίσκεται.

Τις τελευταίες ημέρες το Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης έχει υποστεί απανωτά σοκ εξαιτίας των μέτρων που έχει λάβει ο Ερντογάν.

Τι έχει κάνει; Πολύ απλά έχει εγγυηθεί την ισοτιμία του δολαρίου με τη λίρα και οι Τούρκοι καταθέτουν τα χρήματά τους με την εγγύηση του κράτους.

Το γεγονός αυτό έχει οδηγήσει σε κατάρρευση του χρηματιστηρίου που από τις 2.200 μονάδες έπεσε στις 1.800, ενώ σήμερα Τετάρτη (22.12.2021) τέσσερις φορές διεκόπη η συνεδρίασή του λόγω της κάθετης πτώσης.

Και δεν είναι μόνο αυτό….Τις τελευταίες τρεις μέρες η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας φέρεται να έχει πουλήσει 7 δισ. δολάρια από τα αποθέματά της.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από την πλευρά του σε σημερινό του μήνυμα αναφέρει ότι «ξέρει τι κάνει, ξέρει που πηγαίνει, τι θα κάνει, πώς θα φτάσει στον στόχο» και ανάμεσα σε όλους τους στόχους είναι και η αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Τόνισε μάλιστα ότι στη χώρα διατίθεται το τουρκικό εμβόλιο, κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν άμεσα, αν και το σκεύασμα δεν έχει εγκριθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.