• 24 Ιουνίου, 2021

Τουρισμός: “Οι Βρετανοί μας έχουν κατηγορήσει ότι το 26% των εισαγόμενων κρουσμάτων πέρσι ήταν από την Ελλάδα”

 Τουρισμός: “Οι Βρετανοί μας έχουν κατηγορήσει ότι το 26% των εισαγόμενων κρουσμάτων πέρσι ήταν από την Ελλάδα”

Δυσοίωνες έγιναν ξανά οι προβλέψεις για τον Τουρισμό μετά το νέο απαγορευτικό από την Βρετανία.

Σχολιάζοντας στο ethnos.gr την πρόσφατη απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης ο αντιδήμαρχος Τουρισμού της Ρόδου Κωνσταντίνος Ταρασλιάς τόνισε ότι η Μ. Βρετανία φοβάται την ινδική μετάλλαξη και τις επιπτώσεις.

«Μας έχουν κατηγορήσει ότι το 26% των εισαγόμενων κρουσμάτων ήταν από την Ελλάδα. Βλέπουμε ότι και η Ολλανδία παρακολουθεί τους επιδημιολογικούς δείκτες. Έβγαλε το νότιο Αιγαίο εκτός πράσινης λίστας γιατί μέσα στη σούμα βάζει και νησιά όπως την Κάλυμνο που ήταν «κόκκινη» ενώ τα μεγάλα τουριστικά θέρετρα δεν έχουν παρουσιάσει τέτοιους δείκτες. Είναι πού σημαντικό να πείσουμε τις διάφορες κυβερνήσεις ότι πραγματικά είμαστε πράσινη περιοχή». 

Σάμος: Σταματούν οι εμβολιασμοί λόγω χαμηλής συμμετοχής – Η έκκληση του βουλευτή Χ. Στεφανάδη

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr καθοριστική ημερομηνία για τα ταξίδια των Βρετανών είναι η 21η Ιουνίου.

Τότε αναμένεται να  κριθεί εάν αρθούν οι περιορισμοί και αυτή η απόφαση πιθανότατα θα καθορίσει τις λίστες για τα ταξίδια και τις πτήσεις από τις 28 Ιουνίου. Παράγοντες του τουρισμού εκτιμούν ότι τότε δεν θα υπάρξει απλώς σημαντική διεύρυνση της «πράσινης λίστας», αλλά και αναγνώριση των πλήρως εμβολιασμένων επιβατών -μειώνοντας την ανάγκη για επαναλαμβανόμενα τεστ, απαιτήσεις καραντίνας- και αναθεώρηση των απαιτήσεων για τεστ PCR.