• 13 Απριλίου, 2021

Τουρισμός: Οι εκτιμήσεις για τη σεζόν – Το πείραμα της Ρόδου

 Τουρισμός: Οι εκτιμήσεις για τη σεζόν – Το πείραμα της Ρόδου

H κυβέρνηση έχει αποφασίσει το άνοιγμα του Τουρισμού στις 14 Μαίου, ωστόσο η αγορά δεν εξαρτάται από τις εγχώριες προθέσεις και τις διακηρύξεις, αλλά από το πότε θα επιτραπεί η μετακίνηση ταξιδιωτών από το εξωτερικό προς την χώρα μας.

Η εκτίμηση των εκπροσώπων του κλάδου στην χώρα μας είναι πεπεισμένοι ότι τόσο ο Μάιος, όσο και το πρώτο 20ήμερο του Ιουνίου είναι χαμένα.

Ωστόσο, είναι προφανές ότι πολλά θα εξαρτηθούν από τη στάση που θα κρατήσουν απέναντι στους υπηκόους τους οι χώρες που αποτελούν μεγάλες αγορές τουριστικά για την Ελλάδα, πότε δηλαδή θα τους αφήσουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα γενικότερα αλλά και οι τουριστικές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα ειδικότερα θα είναι απολύτως έτοιμες στις 14 Μαΐου, ημερομηνία που ανοίγει επίσημα ο τουρισμός στη χώρα, ο Μάιος, αλλά και το πρώτο εικοσαήμερο του Ιουνίου θα πρέπει να θεωρούνται χαμένες περίοδοι. Αυτό διότι οι περισσότερες πτήσεις προς τη χώρα μας δεν αναμένεται να ανοίξουν πριν από το τέλος Μαΐου ή ακόμα και στις αρχές Ιουνίου.

Η στιγμή που ο Φουρθιώτης ζητά να συλληφθεί ο φωτορεπόρτερ – Ανακοίνωση καταπέλτης της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων (vid)

Ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Μανόλης Γιαννούλης, τόνισε:”Ο Μάιος και ένα μεγάλο διάστημα του Ιουνίου θα πρέπει να θεωρούνται χαμένα για τον ελληνικό τουρισμό. Η Ελλάδα θα είναι έτοιμη και ελάχιστα ξενοδοχεία δε θα ανοίξουν φέτος, ωστόσο, έχει μεγάλη σημασία η στάση που θα κρατήσουν οι άλλες χώρες, αναφορικά με το πότε θα επιτρέψουν τους πολίτες τους να ταξιδέψουν. Η Γερμανία και η Γαλλία έχουν πολύ αυστηρό lockdown, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο φαίνεται ότι δε θα αφήσει τους πολίτες του να ταξιδέψουν πριν από τις 30 Ιουνίου. Όλα έχουν μία σχέση μεταξύ τους. Ωστόσο, ο κόσμος θέλει να ταξιδέψει, η Ελλάδα έχει πολύ εικόνα στο εξωτερικό, σε ό,τι αφορά τα επιδημιολογικά δεδομένα και οι εμβολιασμοί προχωρούν πολύ καλά. Ευελπιστώ ότι θα πάμε πολύ καλά από το τέλος Ιουνίου και μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου, διότι θα αυξηθούν σε μεγάλο βαθμό οι πτήσεις

Το πείραμα της Ρόδου

Κατά τον αντιπρόεδρο της ΠΟΞ, οι 187 Ολλανδοί που θα φτάσουν στη Ρόδο με πτήση τσάρτερ στις αρχές Απριλίου θα στείλουν ένα πολύ σημαντικό μήνυμα παντού ότι η Ελλάδα ανοίγει και είναι έτοιμη να δεχθεί τουρίστες με ασφάλεια. «Μόνο οι φωτογραφίες που θα αναρτήσουν αυτοί οι άνθρωποι στα μέσα μαζικής δικτύωσης θα αποτελέσουν τεράστια διαφήμιση για το ότι η Ελλάδα ανοίγει και μάλιστα με ασφάλεια. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενδιαφέρον για συμμετοχή στο συγκεκριμένο πιλοτικό πρόγραμμα έδειξαν περίπου 25.000 άτομα», τονίζει ο κ. Γιαννούλης.

Διακόσια περίπου άτομα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο τουρισμός είναι εφικτός κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, στέλνει στην Ελλάδα, η Ολλανδία και συγκεκριμένα στην Ρόδο.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του ομίλου Mitsis Hotels, στα πλαίσια της ασφαλούς επανέναρξης των ταξιδιών, το Mitsis Grand Hotel στη Ρόδο έχει επιλεγεί για την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος «Safe Corridor», που διοργανώνεται για πρώτη φορά στις 12 Απριλίου από τo Sunweb Group σε συνεργασία με την Transavia και με την έγκριση της Ολλανδικής και Ελληνικής κυβέρνησης.Το πρόγραμμα θα διαρκέσει 8 ημέρες και θα φιλοξενηθούν αποκλειστικά 187 επιλεγμένοι επισκέπτες, με ασφαλή πρωτόκολλα υγιεινής που περιλαμβάνουν PCR & Rapid tests πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το ταξίδι.Στόχος τους είναι η συλλογή δεδομένων σχετικά με την πραγματοποίηση ασφαλών ταξιδιών κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Οι επισκέπτες και το προσωπικό άμεσης επαφής θα παραμείνουν αποκλειστικά εντός των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων.

«Η επιτυχία του εγχειρήματος θα συμβάλλει στην ανάδειξη της χώρας μας ως ασφαλούς προορισμού διακοπών για μια ακόμη φορά και θα σημάνει την έναρξη της τουριστικής περιόδου και την επιστροφή στην κανονικότητα» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.