• 25 Ιουνίου, 2021

Τουρισμός: Από Ιούλιο και βλέπουμε – “Δεν δείχνει καλύτερο από το περσινό, το φετινό καλοκαίρι” λένε οι ξενοδόχοι

 Τουρισμός: Από Ιούλιο και βλέπουμε – “Δεν δείχνει καλύτερο από το περσινό, το φετινό καλοκαίρι” λένε οι ξενοδόχοι

Σε απόγνωση είναι οι ξενοδόχοι ανά την επικράτεια καθώς ο Τουρισμός μπορεί να ανοίγει στις 15 Μαίου, αλλά τουρίστες δεν αναμένονται πριν από τις αρχές Ιουλίου, γεγονός που υποχρεώνει πολλά ξενοδοχεία να παραμείνουν κλειστά και τον Ιούνιο.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος, μιλώντας στην voria.gr παρουσίασε ως εξής την κατάσταση…

«Τέλη Ιουνίου προς Ιούλιο θα δούμε κινητικότητα. Έχουμε καλύτερες προσδοκίες για Ιούλιο με Οκτώβριο, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από την ατομική ευθύνη και από την πορεία των εμβολιασμών, αλλιώς κόκκινα επιδημιολογικά δεδομένα σημαίνει αυτομάτως και κόκκινα ταμεία», τονίζει ο κ. Τάσιος υπογραμμίζοντας πως, «με τα σημερινά δεδομένα, το φετινό καλοκαίρι δεν δείχνει να είναι καλύτερο τουριστικά σε σχέση με πέρυσι».

Σοβαρό πρόβλημα με τα δωρεάν self tests – Έκλεισε η πλατφόρμα για μαθητές και εκπαιδευτικούς – Πότε ανοίγει, τι μπορούν να κάνουν

«Η αγορά δείχνει την προτίμησή της για διακοπές στη χώρα μας, ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος και της τελευταίας στιγμής, ωστόσο αναμένουμε ακόμη να ξεκαθαρίσει η κατάσταση για τα ταξίδια από τις μεγάλες αγορές, όπως είναι για παράδειγμα η Βρετανία που είναι η δεύτερη σε αφίξεις στη χώρα μας. Οι κρατήσεις και από τη Γερμανία είναι στο απόλυτο μηδέν.Αν δεν γίνουμε “πράσινοι” δεν θα έρθει κανένας» αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΞ υπογραμμίζοντας πως το όποιο ενδιαφέρον καταγράφεται για τη Χαλκιδική είναι από τους Βαλκάνιους, που σταθερά «ψηφίζουν» την περιοχή για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Στην περίπτωση των Βρετανών αναφέρεται και ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γιάννης Λασπάς. «Υπήρχαν κάποιες κρατήσεις Βρετανών για το φετινό καλοκαίρι που θέλησαν, τελικά, να τις μεταφέρουν για το 2022. Υπάρχουν λίγες κρατήσεις από Βαλκάνιους -Σέρβους, Ρουμάνους και Βούλγαρους κυρίως- και κάποιες από Ολλανδούς. Ουσιαστικά όλες οι κρατήσεις είναι στον αέρα καθώς δεν δίνονται προκαταβολές. Όλα θα εξελιχθούν την τελευταία στιγμή»