• 25 Νοεμβρίου, 2020

Τότε που Μητσοτάκης και Κικίλιας κατηγορούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ για τους 40 νεκρούς της γρίπης (vid)

 Τότε που Μητσοτάκης και Κικίλιας κατηγορούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ για τους 40 νεκρούς της γρίπης (vid)

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, ανέφερε στη Βουλή για την επίθεση που είχε δεχθεί από τη ΝΔ, για τους θανάτους από τη γρίπη. Κάτι που αμφισβήτησε τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και ο υπουργός Υγείας.

Υπάρχει όμως το βίντεο που “μιλάει” ξεκάθαρα. Σε συζήτηση στη Βουλή για τη συμφωνία των Πρεσπών, ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έλεγε:

Αλ. Τσίπρας: Ζήτησε σχέδιο σωτηρίας – “Πεθαίνουν άνθρωποι αλλάξτε στρατηγική” – Διχαστική η ομιλία του κ. Μητσοτάκη (vid)

«Πριν μιλήσω για το θέμα της σημερινής συνεδρίασης, και μιας και βλέπω στην αίθουσα τον Υπουργό Υγείας, επιτρέψτε μου να αναφερθώ σε ένα θέμα της επικαιρότητας που προκαλεί σοβαρότατη ανησυχία στην ελληνική κοινωνία: 40 συμπολίτες μας έχουν χάσει τη ζωή τους, εκατοντάδες νοσηλεύονται -πολλοί στην εντατική-, και πολλοί περισσότεροι νοσούν από τον ιό της γρίπης. Λυπάμαι,  κ. Υπουργέ, αλλά αυτό είναι γεγονός απαράδεκτο στον 21ο αιώνα και αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση -δυστυχώς- δεν αντιμετώπισε εγκαίρως αυτή την υπόγεια, την αντι-επιστημονική φημολογία, του αντιεμβολιασμού. Δεν προχώρησε ούτε στην σωστή ενημέρωση του κοινού ούτε στον γρήγορο εφοδιασμό των φαρμακείων, ενώ πολλά κρεβάτια στις εντατικές -δυστυχώς- παραμένουν κλειστά. Η πρωτοβάθμια φροντίδα, η τόσο πολυδιαφημισμένη από εσάς μεταρρύθμιση των ΤΟΜΥ, στην πραγματικότητα  δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Όλοι ξέρουμε ότι είναι ένα σύστημα το οποίο καταρρέει.  Είμαι υποχρεωμένος, κ. Υπουργέ να τα επισημάνω όλα αυτά. Και περιμένουμε από την κυβέρνηση να ανταποκριθεί, επιτέλους, στα στοιχειώδη καθήκοντά της και έστω και σήμερα να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα».

Ο βασίλης Κικίλιας, από την πλευρά του, αναδείκνυε ως κεντρικό θέμα τους νεκρούς από τη γρίπη.