“Τον κορόιδευαν για τα κιλά, οι καθηγητές ήξεραν” λένε συμμαθητές του 12χρονου στα Κάτω Πατήσια

 “Τον κορόιδευαν για τα κιλά, οι καθηγητές ήξεραν” λένε συμμαθητές του 12χρονου στα Κάτω Πατήσια

Οι συμμαθητές του άτυχου 12χρονου που έβαλε τέλος στη ζωή του μιλούν για το bullying που φαίνεται ότι δεχόταν ο Μάκης στο σχολείο του στα Κάτω Πατήσια.

Γονείς μαθητών του σχολείου στα Κάτω Πατήσια που μίλησαν στο Mega, κατήγγειλαν ότι είχαν απευθυνθεί στον διευθυντή του σχολείου για το bullying και την κατάσταση που επικρατούσε, όμως δεν ελήφθη κανένα μέτρο.

Οι συμμαθητές του παιδιού αναφέρουν πως: «Ήταν πολύ χαρούμενο παιδί, ήταν κοινωνικός. Δεν περίμενε κανείς ότι θα κάνει κάτι τέτοιο. Αν είχε πόνο μέσα του, τον έκρυβε. Από ό,τι ξέρω δεν είχε μοιραστεί με πολλούς αν είχε κάτι. Δε μου είχε πει κάτι για bullying. Αλλά είχα ακούσει ότι του πετούσαν νεράντζια, τον έφτυναν του έλεγαν ότι θα τον μαχαιρώσουν. Τον κορόιδευαν για τα κιλά του, για τα ρούχα του. Οι καθηγητές και ο διευθυντής από ό,τι ξέρω τα ήξεραν αυτά, αλλά δεν έκαναν κάτι».

«Είναι πολλά παιδιά στο σχολείο που δέχονται bullying. Εχθές είχε μπει μια κοπέλα στην τάξη και φορούσε κοντομάνικο. Είναι λίγο πιο μελαχρινή και της έλεγαν ότι έχει τρίχες στα χέρια και να μη φοράει κοντομάνικο. Και η κοπέλα έκλαιγε και έλεγε ότι δε θα ξαναβάλει ποτέ κοντομάνικο. Είναι πολλές ομάδες στο σχολείο που κάνουν τέτοια πράγματα. Οι καθηγητής μας είπαν να πάμε στο διευθυντή. Δεν πήγε το κορίτσι και δεν έγινε κάτι άλλο», περιέγραψε άλλη μαθήτρια του σχολείου σχετικά με νέα περιστατικά bullying, ακόμα και μετά το θάνατο του 14χρονου.

«Μερικά από αυτά τα παιδιά τα ξέρουμε. Δεν ξέρω γιατί τα κάνουν όλα αυτά. Δεν ξέρω τι λόγο έχουν. Μπροστά μου δεν έχει γίνει κάποιο περιστατικό, αλλά ακούω πάρα πολλά», πρόσθεσε φίλη του άτυχου Μάριου.

Χρήστος Σταθόπουλος