• 20 Οκτωβρίου, 2021

Επίθεση της Άγκυρας για τους ακραίους που έκαψαν τουρκική σημαία- Καταδικάζει το ΥΠΕΞ (vid)

 Επίθεση της Άγκυρας για τους ακραίους που έκαψαν τουρκική σημαία- Καταδικάζει το ΥΠΕΞ (vid)

Το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει κάθε ενέργεια προσβολής εθνικού συμβόλου, με αφορμή το κάψιμο τουρκικής σημαίας σε διαδήλωση για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

«Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε ενέργεια προσβολής εθνικού συμβόλου οιασδήποτε χώρας, εν προκειμένω της Τουρκίας», σημειώνει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter γισ το περιστατικό που εξελίχθηκε σε διαδήλωση, εχθές στη Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται ότι μέλη του Ιερού Λόχου και άλλων ακροδεξιών οργανώσεων ξεκίνησαν από την πλατεία Αγίας Σοφίας και κινήθηκαν προς το τουρκικό προξενείο επί της Αγίου Δημητρίου.

Εκεί άτομα που συμμετείχαν στην πορεία άναψαν πυρσούς και έκαψαν την τουρκική σημαία.

Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα, έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο και στη συνέχεια επέστρεψαν με πορεία στο σημείο από όπου και ξεκίνησαν, στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Οι τουρκικές αντιδράσεις

Η Αγκυρα, όπως θα ανέμενε κανείς, αντέδρασε οργισμένα βλέποντας κάποιους συμπολίτες μας να καίνε την τουρκική σημαία στο Σύνταγμα, στο περιθώριο των εκδηλώσεων για την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Η Αγκυρα, όπως θα ανέμενε κανείς, αντέδρασε οργισμένα βλέποντας να καίγεται η τουρκική σημαία στο Σύνταγμα, στο περιθώριο των εκδηλώσεων για την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

«Oταν ο στρατός μας πήρε πίσω τη Σμύρνη, ο Ατατούρκ δεν πάτησε την ελληνική σημαία που ήταν απλωμένη μπροστά του, λέγοντας ότι είναι “η τιμή ενός έθνους”. Εκατό χρόνια έχουν περάσει από τότε. Οι ρατσιστές δεν έχουν πάρει το απαιτούμενο μάθημα. Κανείς δεν μπορεί να απλώσει χέρι στην ένδοξη σημαία μας», έγραψε στο Twitter ο Χαμί Ακσόι, εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.