• 20 Οκτωβρίου, 2020

Άγκυρα: “Υποκύπτει η Ευρωπαϊκή Ένωση – Κακομαθημένες Ελλάδα και Κύπρος”

 Άγκυρα: “Υποκύπτει η Ευρωπαϊκή Ένωση – Κακομαθημένες Ελλάδα και Κύπρος”

Η Άγκυρα συνεχίζει την εμπρηστική ρητορική και βάλλει κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ χαρακτηρίζει «κακομαθημένες» την Ελλάδα και την Κύπρο.

Προκλήσεις χωρίς όρια: Η Τουρκία δοκίμασε τους S-400 την ώρα της Συνόδου Κορυφής (vid)

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, «δε μας προκαλεί εντύπωση πως η Ε.Ε που είναι προκατειλημμένη και αγνοεί τις θέσεις της χώρας μας, χαρακτηρίζει πρόκληση την αποφασιστικότητα μας να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας και αυτά των Τουρκοκυπρίων. Η Ε.Ε. αντί να προωθεί τον διάλογο, τη συμφιλίωση και μια άνευ όρων θετική ατζέντα, συνεχίζει την ρητορική των κυρώσεων κι αυτό δείχνει πόσο μακριά βρίσκεται από την ειλικρίνεια και την εποικοδομητική στάση».

Τέλος σημείωσε ότι η Ε.Ε θα πρέπει να σταματήσει να παραδίδεται δίχως όρους «στις παράλογες και κακομαθημένες απαιτήσεις της Ελλάδας και της ελληνοκυπριακής πλευράς» απειλώντας ότι δε θα περάσει η χρήση απειλητικής γλώσσας κατά της Τουρκίας.

«Περιμένουμε από την Ε.Ε αντί των απειλών εναντίον μας, να φέρει προτάσεις αντικειμενικές που να εξυπηρετούν τα κοινά μας συμφέροντα», κατέληξε.