• 22 Ιανουαρίου, 2021

Το βίντεο του Σβαρτσενέκερ με το σπαθί του “Κόναν” για την εισβολή στο Καπιτώλιο και τη Δημοκρατία (vid)

 Το βίντεο του Σβαρτσενέκερ με το σπαθί του “Κόναν” για την εισβολή στο Καπιτώλιο και τη Δημοκρατία (vid)

Με ένα βίντεο στον λογαριασμό του στο YouTube ο πρώην κυβερνήτης της πολιτείας της Καλιφόρνια, Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ, και ηθοποιός θέλησε να μιλήσει εκτενώς και να κοιτάξει… πίσω από την επίθεση στο Καπιτώλιο που συγκλόνισε τις ΗΠΑ και τον πλανήτη την περασμένη Τετάρτη.

Στο βίντεό του εξιστορεί τη δική του ιστορία. Τον τρόπο που μεγάλωσε στη μεταπολεμική Αυστρία και όλα όσα έμαθε από εκείνη την εποχή.

«Οι ναζί είναι κάτι ανάλογο με τους σημερινοί του Proud Boys (υποστηρικτές του Τραμπ). Εσπασαν την πόρτα του Καπιτωλίου ρημάζοντας στην ουσία την δημοκρατία και τις αρχές της. Μεγάλωσα στην Αυστρία βλέποντας όλες τις συνέπειες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ανδρες κατεστραμμένοι εσωτερικά και εξωτερικά. Οικογένειες καταδικασμένες και παιδιά να πολεμούν από μικρά».

Στη συνέχεια μοιράστηκε μια προσωπική του ιστορία την οποία, όπως είπε, δεν τη γνωρίζουν πολλοί καθώς είναι ιδιαίτερα επώδυνη για τον ίδιο: «Καμιά φορά όταν ήμουν μικρός, ο πατέρας μου γυρνούσε μεθυσμένος και μας χτυπούσε τρομάζοντας τη μητέρα μου. Δεν τον θεωρούσα απόλυτα υπεύθυνο για αυτό, γιατί το έκανε και ο γείτονας και ο κάθε άνδρας στη γειτονιά. Αυτοί οι άνδρες πονούσαν εσωτερικά έχοντας δει τόσα στον πόλεμο. Ολα ξεκίνησαν από τα ψέματα. Εχω δει πώς είναι να ξεφεύγουν οι καταστάσεις. Δεν πρέπει να συμβεί ποτέ ξανά κάτι ανάλογο».

Στη συνέχεια του βίντεο, ο Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ επιτίθεται ευθέως στον Τραμπ λέγοντας: «Ο πρόεδρος Τραμπ ενορχήστρωσε ένα πραξικόπημα με ψέματα. Ο πατέρας μου και οι συμπατριώτες καθοδηγήθηκαν με αντίστοιχα ψέματα. Θέλησε να ανατρέψει τα αποτελέσματα των δίκαιων εκλογών. Ο Τραμπ είναι ένας αποτυχημένος ηγέτης. Η ιστορία θα τον γράψει ως τον χειρότερο πρόεδρο που υπήρξε. Το καλό είναι πως σύντομα θα είναι τόσο πολύ εκτός κλίματος όσο ένα παλιό tweet. Πατριωτισμός σημαίνει να υποστηρίζεις την πατρίδα, όχι να υποστηρίζεις τον πρόεδρό σου. Η Αμερική θα επιστρέψει από το σκοτάδι και θα λάμψει ξανά».

Τέλος, ο Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ… επιστράτευσε το σπαθί του από την ταινία «Κόναν, ο βάρβαρος». Μια από τις μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες του. «Αυτό είναι το σπαθί του Κόναν. Ακούστε κάτι για τα σπαθιά. Οσο πιο πολύ σφυρηλατούνται τόσο πιο δυνατά γίνονται. Οσο το βαράς με σφυριά, το βουτάς στη φωτιά και στη συνέχεια σε κρύο νερό, τόσο δυναμώνει. Η Δημοκρατία είναι όπως το ατσάλι σε αυτό το σφυρί. Οσο σφυρηλατείται, τόσο πιο δυνατή γίνεται».

Δείτε το βίντεο: