• 27 Ιανουαρίου, 2021

To twitter διέγραψε μήνυμα του Χαμενεΐ για τα εμβόλια

 To twitter διέγραψε μήνυμα του Χαμενεΐ για τα εμβόλια

Μετά από το αποκλεισμό του Ντόναλντ Τραμπ από το Twitter, ακολούθησε και αυτός του θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν, Χαμενεΐ.

Νωρίτερα το ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν είχε αναρτήσει δήλωση στην οποία σημείωνε ότι δεν μπορεί να εμπιστευτεί τα αμερικανικά και τα βρετανικά εμβόλια για τον νέο κορωνοϊό.

Ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης εκτιμώντας ότι η ανάρτηση αυτή παραβιάζει τους κανόνες του, την διέγραψε.

Ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ ανακοίνωσε την Παρασκευή, στα αγγλικά, ότι απαγορεύεται στο Ιράν η εισαγωγή εμβολίων για την Covid-19 που έχουν παρασκευαστεί στη Βρετανία ή τις ΗΠΑ γιατί μπορεί «να μολύνουν» τη χώρα του. «Δεν μπορούμε να τους έχουμε εμπιστοσύνη. Δεν είναι απίθανο να θέλουν να μολύνουν άλλα έθνη» αναφερόταν στην ανάρτηση, που επαναλάμβανε ένα απόσπασμα του τηλεοπτικό διαγγέλματος του Χαμενεΐ.

«Με βάση την εμπειρία μας, με το γαλλικό αίμα που ήταν μολυσμένο με τον HIV, ούτε τα γαλλικά εμβόλια αξίζουν την εμπιστοσύνη μας», πρόσθεσε, αναφερόμενος σε μια υπόθεση που ανάγεται στις δεκαετίες του 1980-90, όταν άνθρωποι μολύνθηκαν από τον HIV μέσω μετάγγισης αίματος.

Το Twitter διέγραψε το μήνυμα αυτό. Τον Δεκέμβριο είχε ανακοινώσει ότι θα λάβει μέτρα για να καταπολεμήσει τις «ψευδείς ή λανθασμένες πληροφορίες» για τα εμβόλια για την Covid-19 που θα αναρτηθούν στην πλατφόρμα του.

Πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ