• 22 Ιανουαρίου, 2021

Το τρίτο κύμα είναι προ των πυλών προειδοποιούν οι ειδικοί

 Το τρίτο κύμα είναι προ των πυλών προειδοποιούν οι ειδικοί

Τρίτο «κύμα» της πανδημίας στα τέλη Φεβρουαρίου «βλέπει» ο επικεφαλής του ερευνητικού κέντρου Ηρακλής και καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρρηγιάννης, τονίζοντας παράλληλα πως αυτό θα εξαρτάται από το πώς θα κάνουμε το άνοιγμα και όχι το πότε.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Σαρηγιάννης αναφέρθηκε και στα σχολεία, προκρίνοντας ως καταλληλότερο χρόνο για το άνοιγμά τους τα τέλη Ιανουαρίου.

«Άμεσα η Αττική δεν κινδυνεύει να πάει στο ‘κόκκινο’, αλλά προς το τέλος του Γενάρη που θα ανοίξουν τα σχολεία υπάρχει αρνητική δυναμική στην Αττική, ενώ πρέπει να προσέξουμε και τα Φώτα» εξήγησε ο κ. Σαρηγιάννης.

«Τα Χριστούγεννα και την επομένη είχαμε διπλασιασμό των ενεργών επαφών, είχαμε μια μείωση της εφαρμογής των μέτρων κατά τουλάχιστον 20% από τις 24 Δεκεμβρίου μέχρι και χθες, πρέπει να το προσέξουμε». 

Όπως εξήγησε ο ίδιος με βάση τα παραπάνω αναμένεται μια αύξηση κρουσμάτων, η οποία δεν θα είναι, όμως, δραματική.

Με τη σειρά του, μιλώντας στον ίδιο σταθμό, ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου Νικόλαος Καπραβέλος κάλεσε τον υπουργό Υγείας να «προσέξει το τρίτο κύμα».

«Ο αριθμός των διασωληνωμένων και η πληρότητα των ΜΕΘ παράμετρος που μας ανησυχεί όλους. Αν έρθει το 3ο κύμα πριν λήξει το 2ο θα μιλάμε για τεραστία καταστροφή» προειδοποίησε ο ίδιος, που παράλληλα τόνισε πως εάν δεν αποφορτιστεί το ΕΣΥ και δεν πέσει το ιικό φορτίο δεν υπάρχει περιθώριο να παίξουμε με ανθρώπινες ζωές.