• 29 Ιουλίου, 2021

Το τέλος του Γιοαχίμ Λεβ- Τα γερμανικά ΜΜΕ δείχνουν την έξοδο μετά την ήττα από την Αγγλία

 Το τέλος του Γιοαχίμ Λεβ- Τα γερμανικά ΜΜΕ δείχνουν την έξοδο μετά την ήττα από την Αγγλία

Η μεγάλη ήττα της Εθνικής Γερμανίας από την Αγγλία με 0-2 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, ο αποκλεισμός της από την επόμενη φάση αλλά και το τέλος εποχής για τον προπονητή της Γιόαχιμ Λεβ αποτελεί πρώτο θέμα στα γερμανικά μέσα. Η γερμανική ιστοσελίδα της δημόσιας τηλεόρασης tageschau.de παρατηρεί: «Η 15χρονη περίοδος του Γιόαχιμ Λεβ στη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή τελείωσε στον δεύτερο γύρο του EURO 2020. Αν και ο Λεβ προσπάθησε να δοκιμάσει μια νέα τακτική στο παιχνίδι, στο τέλος επικράτησε η Αγγλία με μια απόδοση στα όρια της ψυχρολουσίας.»

Σε σχόλιό του το Spiegel Online σημειώνει: «Η εθνική ομάδα άξιζε να αποκλειστεί από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Η εποχή Λεβ τελείωσε άδοξα. Γι αυτό ευθύνεται εν μέρει ο ομοσπονδιακός προπονητής. Την κληρονομιά του θα συνεχίσει ο Χάνσι Φλικ». Για την επόμενη μέρα το Spiegel παρατηρεί: «Όποιος πιστεύει ότι η αλλαγή στη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή θα λύσει όλα τα προβλήματα, πρέπει να κοιτάξει απλώς στο μέλλον. Ο Φλικ δεν μπορεί να κάνει τα πάντα από το τίποτα και πιθανότατα θα πάρει χρόνια μέχρι να ξανάρθει η χαρά από μια πρόκριση σε μεγάλο αθλητικό γεγονός. Έχουν παρέλθει οι μέρες που οι Γερμανοί θεωρούσαν δεδομένο ότι η ομάδα τους θα φτάσει στους ημιτελικούς. Χάρη στον Γιόαχιμ Λεβ έπαιξαν τόσο επιτυχημένα. Αλλά και σε αυτόν οφείλεται ότι δεν έπαιξαν καλά σήμερα».

Από την πλευρά του το ειδησεογραφικό δίκτυo n-tv εστιάζει και στο άλλο «τραγικό πρόσωπο» του αγώνα, όπως χαρακτηρίζει, τον Τόμας Μύλερ, η επιστροφή του οποίου δεν στέφθηκε με επιτυχία. Ο Μύλερ έχασε τη μεγάλη ευκαιρία για ισοφάριση με την Αγγλία. Το n-tv παρατηρεί: «Οι προσδοκίες από την επιστροφή του ήταν μεγάλες, πιθανώς πάρα πολύ μεγάλες, αλλά στο ματς εναντίον της Αγγλίας δεν μπόρεσε να τις ικανοποιήσει. Φυσικά αυτό δεν οφειλόταν μόνο στον Μύλερ, αλλά και στο ό,τι ένα τόσο περίπλοκο παιχνίδι δεν μπορούσε να καθοριστεί με μια μόνο φάση». Τέλος σε ανταπόκριση από την Αγγλία ο ρεπόρτερ του n-tv κάνει λόγο για «ιστορική μέρα για το βρετανικό ποδόσφαιρο (…) Την ώρα που η Εθνική Γερμανίας επιστρέφει στο σπίτι της, οι Άγγλοι βρίσκονται σε φρενίτιδα: Για πρώτη φορά από το 1975, τα ‘Τρία Λιοντάρια’ κατάφεραν να νικήσουν τη Γερμανία».

Πηγή: DW