• 1 Δεκεμβρίου, 2020

Σάμος: Το τελευταίο αντίο στην Κλαίρη και τον Άρη

 Σάμος: Το τελευταίο αντίο στην Κλαίρη και τον Άρη

Το τελευταίο αντίο στα δύο παιδιά, ηλικίας 15 και 17 ετών, τα οποία έχασαν τη ζωή τους την Παρασκευή, έπειτα από τον ισχυρό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ στη Σάμο, είπαν συγγενείς και φίλοι.

Η νεκρώσιμη ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπου στο Βαθύ της Σάμου, παρουσία πλήθους κόσμου και εκπροσώπων του υπουργείου Παιδείας, της Περιφέρειας και των τοπικών αρχών.

Τα δύο παιδιά βρήκαν φρικτό θάνατο, όταν καταπλακώθηκαν από τοίχο, καθώς προσπαθούσαν να διασχίσουν έναν στενό δρόμο στο Βαθύ. Η κατάρρευση του τοίχου προκλήθηκε από έναν εκ των δεκάδων μετασεισμών που ακολούθησαν της κύριας σεισμικής δόνσης των 6,7 Ρίχτερ.

Στις τελετές των δύο νέων παιδιών παρέστη και υφ. Παιδείας Σ. Ζαχαράκη

Το τελευταίο αντίο σε Κλαίρη και Άρη

«Δύο ανθρώπινες ζωές χάθηκαν μέσα σε δύο δευτερόλεπτα. Ο θάνατος ήταν ακαριαίος» είπε συντετριμμένος ο πατέρας του Άρη και πρόσθεσε πως το κτίριο είναι εγκαταλελειμμένο δεκάδες χρόνια.

«Ο Άρης πήρε αγκαλιά την Κλαίρη για να την προστατέψει, αλλά δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν, όλα έγιναν μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα, η πλάκα έπεσε κατευθείαν στα παιδιά και δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν» ανέφερε ο τραγικός πατέρας μιλώντας στον Γιώργο Αυτιά.

«Αγκαλιάστε τα παιδιά σας, δεν γυρνάει πίσω ο χρόνος. Ζήστε την κάθε στιγμή. Αυτό είναι το μήνυμα μας. Δεν γυρνάει πίσω ο χρόνος. Αγκαλιάστε όλοι τα παιδιά τους. Να τα αγαπάτε», συγκλονίζει η μητέρα της Κλαίρης, στέλνοντας το δικό της μήνυμα.