• 2 Δεκεμβρίου, 2020

To συγκινητικό μήνυμα της Φώφης Γεννηματά στην Βουλή για τις μαστογραφίες

 To συγκινητικό μήνυμα της Φώφης Γεννηματά στην Βουλή για τις μαστογραφίες

Για το ζήτημα της ψηφιακής μαστογραφίας μίλησε στη Βουλή η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας ότι το θέμα έχει ρυθμιστεί από το 2016 κατηγορώντας την κυβέρνηση για επικοινωνιακή εκμετάλλευση.

“ΈΦυγε” ο Νίκος Μπελογιάννης, γιος του ιστορικού ηγέτη της αριστεράς

Όπως θύμισε χαρακτηριστικά η Φώφη Γεννηματά, το 2016 «45 γυναίκες βουλευτές στείλαμε επιστολή για να καλυφθεί η ψηφιακή μαστογραφία» αναγνωρίζοντας πως  «πράγματι ο κ. Ξανθός ρύθμισε το θέμα στις αρχές του 2017».

Με αυτό τον τρόπο επιβεβαίωσε τον ισχυρισμό του ΣΥΡΙΖΑ που έχει επισημάνει ότι το ζήτημα έχει επιλυθεί με απόφαση του Α. Ξανθού όταν ήταν υπουργός Υγείας. Επιπλέον, η Φώφη Γεννηματά είπε πως «υπάρχουν ζητήματα που δεν προσφέρονται για επικοινωνία».

Να σημειώσουμε ότι η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, στην υπόλοιπη ομιλία της, άσκησε σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ. Δηλώνοντας μεταξύ άλλων: «Μην ασχολείστε με την αντιπολίτευση. Καλύπτουμε εμείς αυτό το κενό και μάλιστα πολύ αποτελεσματικά».

Παράλληλα, η κ. Γεννηματά τόνισε πως «η κυβερνητική πολιτικη, οι πρακτικές της και οι συντηρητικές της επιλογές δημιουργούν νέα αδιέξοδα στην οικονομία, στην κοινωνία. Η αβεβαιότητα έχει φτάσει στο “κόκκινο”».