Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα για την Παγκόσμια Ημέρων των Προσφύγων: “Στεκόμαστε απέναντι στο δόγμα της Ελλάδας – αποθήκης ψυχών”

 Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα για την Παγκόσμια Ημέρων των Προσφύγων: “Στεκόμαστε απέναντι στο δόγμα της Ελλάδας – αποθήκης ψυχών”

Με ανάρτησή του στο Facebook o Αλέξης Τσίπρας στέλνει μήνυμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρων Προσφύγων:

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ:

Οι πόθοι για ένα καλύτερο αύριο, που σε οδηγούν να διανύσεις εκατοντάδες χιλιόμετρα για να προστατευτείς και να προστατέψεις αυτούς που αγαπάς, δε διαχωρίζονται ανάλογα με τη φυλή, τη θρησκεία και την ιστορική περίοδο.

Άλλωστε και η πατρίδα μας έχει γνωρίσει την προσφυγιά και τις προσδοκίες ανθρώπων που αναζήτησαν μακριά μια καλύτερη ζωή.

Στην εποχή της κλιματικής κρίσης, της ανόδου της Ακροδεξιάς και του εθνικισμού, των συγκρούσεων στη γειτονιά μας και του πολέμου που επιστρέφει στο ευρωπαϊκό σπίτι μας, ο αγώνας για τα δικαιώματα των προσφύγων και των πιο ευάλωτων είναι ο αγώνας για το κράτος δικαίου. Είναι ο αγώνας για τα δικαιώματα όλων μας.

Στεκόμαστε απέναντι στο δόγμα της Ελλάδας-αποθήκης ψυχών που αναλαμβάνει τις επικίνδυνες ευθύνες μιας Ευρώπης- φρούριο.

Αγωνιζόμαστε για μια Ευρώπη που αντιμετωπίζει τις αιτίες που γεννούν την προσφυγιά και τους βρώμικους εμπόρους της προσφυγικής ελπίδας.

Για μια Ευρώπη που χτίζει γέφυρες για αυτούς που το έχουν ανάγκη.

#WorldRefugeeDay

Μανώλης Δράκος