• 24 Ιουνίου, 2021

Το “μικρό” τεράστιο κόστος του διαζυγίου των Γκέιτς

 Το “μικρό” τεράστιο κόστος του διαζυγίου των Γκέιτς

Είναι άγνωστο ακόμα εάν αυτό θα είναι το ακριβότερο διαζύγιο, είναι σίγουρο όμως ότι θα είναι ένα διαζύγιο που θα απασχολήσει πολύ, παρά τις εξαιρετικές σχέσεις που φαίνεται ότι διατηρούν ο Μπιλ Γκέιτς και τη εν διαστάσει σύζηγός του Μελίντα.

Γνωστό ωστόσο σε όλους, είναι πλέον ότι ο δισεκατομμυριούχος προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών ανήκει σε εκείνη την κατηγορία των ανδρών που καταφέρνει να διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τις πρώην συντρόφους του. Όπως για παράδειγμα η 70χρονή σήμερα, Αν Γουίνμπλαντ, η οποία ποζάρει στην παρακάτω φωτογραφία μπροστά από έναν υπολογιστή της apple – του μεγαλύτερου ανταγωνιστή του Γκέιτς και της Microsoft-, με την οποία διατηρούσε σχέσεις τη δεκαετία του ’80 και την οποία διαδέχθηκε στη ζωή του η Μελίντα Γκέιτς.

Η Αν Γουίνμπλαντ

Το ακριβό διαζύγιο

Όπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ, το διαζύγιό τους θα είναι ο μεγαλύτερος διαχωρισμός περιουσιακών στοιχείων από τότε που ο Τζεφ Μπέζος και η σύζυγός του, Μακένζι, χώρισαν στα μέσα του 2019.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το ζευγάρι θα χωρίσει την περιουσία του με ιδιωτικό συμφωνητικό, ενώ το E!News αποκάλυψε ότι μετά την αίτηση διαζυγίου που υπέβαλε η Μελίντα.

O Μπιλ μετέφερε στο όνομά της $14,1 εκατομμύρια σε μετοχές της Canadian National Railway Company, $2,94 εκατομμύρια σε μετοχές της AutoNation, μετοχές αξίας $2.4 δισ. της Cascade Investment, Bill Gate’s investment vehicle, $25.8 εκατομμύρια σε μετοχές της Mexico-based Coca-Cola Femsa και $155.4 εκατομμύρια σε μετοχές της Mexican broadcaster Grupo Televisa SA.

Δεδομένου ότι ο Μπιλ Γκέιτς είναι ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με το Forbes, και αυτή την χρονιά η περιουσία του υπολογίζεται στα 129 δισ. δολάρια, το ποσό που έδωσε στην εν διαστάσει γυναίκα του μπορεί να φαίνεται μικρό σε σύγκριση με την περιουσία του αλλά φαίνεται ότι είναι απλά μια πρώτη κίνηση της διαδικασίας διαζυγίου και διευθέτησης της περιουσίας, αφού δεν είχε υπογράφει προγαμιαίο συμφωνητικό.

Το ζευγάρι είχε γνωριστεί στη Microsoft και είχε παντρευτεί στη Χαβάη το 1994. Το 2000 είχαν ιδρύσει το Μπιλ & Μελίντα Γκέιτς Foundation, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που στοχεύει στην καταπολέμηση της φτώχειας, των ασθενειών και των ανισοτήτων στον κόσμο”, την οποία θα συνεχίσουν να διευθύνουν μαζί ακόμη και μετά το διαζύγιό τους.

Η πέτρα του σκανδάλου

Σύμφωνα πάντως με την βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η οποία επικαλείται κινεζικά social media, η 36χρονη Ζε «Σίλι» Γουάνγκ, που εργάζεται ως διερμηνέας στο Ίδρυμα των Γκέιτς, είναι αυτή που ευθύνεται για τον χωρισμό.

Συγκεκριμένα, φέρεται να είχε σχέση με τον δισεκατομμυριούχο αποτελώντας το τρίτο πρόσωπο.

Η ίδια όμως, όπως και άνθρωποι του στενού της κύκλου, χαρακτηρίζουν τα δημοσιεύματα ψευδή και αρνούνται την ανάμιξη της “Σίλι” στο διαζύγιο του ζευγαριού

Πολλοί φίλοι της την στηρίζουν, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και ότι δεν μπορούν καν να φανταστούν πως προέκυψε αυτή η φήμη.