• 5 Αυγούστου, 2021

Το Μαξίμου μαζεύει τις απολύσεις, ευελπιστεί σε αυτορρύθμιση

 Το Μαξίμου μαζεύει τις απολύσεις, ευελπιστεί σε αυτορρύθμιση

Να αποφύγει αχρείαστα μέτωπα, αντιδράσεις ακόμη και κινητοποιήσεις μέσα στο καλοκαίρι επιχειρεί η Κυβέρνηση. Με τους πολίτες στο δρόμο για το εργασιακό νομοσχέδιο, θα ήταν απευκταίο να αρχίσουν διαμαρτυρίες και για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού από συνδικάτα.

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Σε αυτό το πλαίσιο η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, θέλησε να χαμηλώσει την συζήτηση που άνοιξε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνης Γεωργιάδης, που ως επισπεύδων συνέδεσε ευθέως με απόλυση τυχόν άρνηση εργαζομένων να εμβολιαστούν υποχρεωτικά κατά του κορoναϊού.

  • Δεν τίθεται ζήτημα απόλυσης, ξεκαθάρισε η κ. Πελώνη και συμπλήρωσε ότι:“H Κυβέρνηση αναμένει τη γνωμοδότηση της Επιτροπής Βιοηθικής, για να λάβει τις αποφάσεις της ζυγίζοντας τα πράγματα με την απαιτούμενη κοινωνική ευαισθησία”.

Μέχρι την τελική παράδοση την επόμενη εβδομάδα σύμφωνα με πληροφορίες της εισήγησης της επιτροπής Βιοηθικής, που συντονίζει η καθηγήτρια Έφη Βαγενά, ο πλειστηριασμός συνεχίζεται για το ποιες κατηγορίες εργαζομένων πέραν των υγειονομικών και των εργαζομένων σε γηροκομεία, θα προστεθούν στη λίστα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, επισήμανε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν ταμπού σε αυτή τη συζήτηση και συμπεριέλαβε και τους εκπαιδευτικούς.

  • «Η συζήτηση για διευκολύνσεις και κίνητρα σε όσους εμβολιάζονται γίνεται για την επιτάχυνση του προγράμματος εμβολιασμών μια που έχουμε και απόθεμα εμβολίων. Αν κάποιος εργάζεται σε χώρο που έρχεται σε επαφή θα μπορεί να απομακρυνθεί σε άλλο χώρο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

Πάντως όπως διαμηνύεται από κυβερνητικές πηγές εφόσον χτιστεί το τείχος ανοσίας μέσα στο καλοκαίρι, «πολλά από τα σημερινά ερωτηματικά, θα τα έχει λύσει η ζωή», εννοώντας ότι αν οι εμβολιασμοί πάνε με καλύτερο ρυθμό και προχωρήσει η προτεραιοποίηση κάποιων ομάδων εργαζομένων, είναι πιθανό σε επαγγελματικούς κλάδους που σχετίζονται με συναλλαγές και άμεση επαφή με το κοινό, το ποσοστό των εμβολιασμένων υπαλλήλων το Φθινόπωρο να είναι ούτως ή άλλως υψηλό και να μην χρειάζεται άνωθεν παρέμβαση. Εξάλλου, η όποια αυτορρύθμιση θα βγάλει την Κυβέρνηση από την δύσκολη θέση.