• 28 Ιανουαρίου, 2021

To lockdown προκάλεσε “έκρηξη” στα ανασφάλιστα οχήματα

 To lockdown προκάλεσε “έκρηξη” στα ανασφάλιστα οχήματα

Μεγάλο είναι το πρόβλημα με τα ανασφάλιστα οχήματα σε όλη την Ελλάδα, αλλά κυρίως στην Κρήτη.

Τα ανασφάλιστα οχήματα στην χώρα μας είναι 700.000 αυτή την ώρα, ενώ στο Ηράκλειο είναι περίπου 10 – 12 χιλ., σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Κρήτης Γιάννη Λιονάκη.

«Νομίζω ότι κάποιος πρέπει να το δει με σοβαρότητα το θέμα» ανέφερε ο κ. Λιονάκης ενώ παράλληλα τόνισε πως μεγάλο πρόβλημα υπάρχει και με τα ανέλεγκτα οχήματα του ΚΤΕΟ, τα οποία πανελλαδικά ανέρχονται στο 1.5 εκ. και στο Ηράκλειο είναι περίπου 20 χιλ.

“Βόμβα” ΕΟΔΥ στην κυβέρνηση- Αποκάλυψη για “παράλληλο σύστημα” καταγραφής κρουσμάτων- Κρίση με Τσιόδρα, Χαρδαλιά

Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Λιονάκης  τώρα πλέον, οι εταιρίες σε περίπτωση που υπάρχει ζημιά με όχημα που δεν έχει ελεγχθεί από το ΚΤΕΟ, δεν αποζημιώνουν«Μάλλον να το πω διαφορετικά, αποζημιώνουν, αλλά στην συνέχεια έρχονται με επανείσπραξη και ζητούν τα χρήματα που εκταμίευσε μια εταιρία για λογαριασμό κάποιου υπαίτιου. Θα βρεθεί πολύς κόσμος σε δύσκολη θέση».

Σύμφωνα με τον κ. Λιονάκη, καταστρέφονται οικογένειες εξαιτίας των ανασφάλιστων οχημάτων και είναι ένα από τα βασικά ζητήματα. «Να σοβαρευτεί το κράτος μας και να διασυνδέσει τα τέλη κυκλοφορίας με το ΚΤΕΟ και την ασφάλιση» δήλωσε ο κ. Λιονάκης.

Τέλος, ο κ. Λιονάκης υπενθύμισε πως τόσο τα ασφαλιστικά γραφεία όσο και τα ΚΤΕΟ λειτουργούν κανονικά και δεν είναι από τις υπηρεσίες που βρίσκονται σε αναστολή, λόγω του lockdown.