• 20 Οκτωβρίου, 2021

Το Κρεμλίνο απαντά στο ΝΑΤΟ: “Οι απελάσεις διπλωματών υπονομεύει τις ελπίδες για διάλογο”

 Το Κρεμλίνο απαντά στο ΝΑΤΟ: “Οι απελάσεις διπλωματών υπονομεύει τις ελπίδες για διάλογο”

Την απόφαση του ΝΑΤΟ να μειώσει σχεδόν εξ ολοκλήρου τα μέλη της διπλωματικής αποστολής της Ρωσίας σχολιάζει το Κρεμλίνο τονίζοντας πως υπονομεύει τις ελπίδες του, για το ότι οι σχέσεις θα μπορούσαν να εξομαλυνθούν και να συνεχιστεί ο διάλογος με την υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συμμαχία.

Η απέλαση από το ΝΑΤΟ οκτώ μελών της αποστολής της Ρωσίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, τα οποία όπως δήλωσε την Τετάρτη (6/10) αξιωματούχος του ΝΑΤΟ ήταν «αδήλωτοι αξιωματικοί των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών», υπήρξε το τελευταίο πλήγμα στις σχέσεις Ανατολής-Δύσης που βρίσκονται ήδη σε χαμηλό επίπεδο μετά τον Ψυχρό Πόλεμο.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ «υπάρχει μια προφανής ανακολουθία στις δηλώσεις των εκπροσώπων του ΝΑΤΟ για την επιθυμία τους να εξομαλυνθούν οι σχέσεις με τη χώρα μας και τις πραγματικές τους ενέργειες».

Ο Πρεσκόφ μάλιστα πρόσθεσε όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο το Reuters και το TASS πως «οι ενέργειες αυτές φυσικά δεν μας επιτρέπουν να έχουμε αυταπάτες σχετικά με τις δυνατότητες εξομάλυνσης των σχέσεων, την επανάληψη του διαλόγου με το ΝΑΤΟ. Μάλλον οι προοπτικές αυτές υπονομεύονται στην πράξη πλήρως».