• 27 Νοεμβρίου, 2021

Το “κόλπο” του Μαξίμου με την ώρα μετάδοσης του “διαγγέλματος”- Γιατί αιφνιδιάστηκαν στην Κουμουνδούρου

 Το “κόλπο” του Μαξίμου με την ώρα μετάδοσης του “διαγγέλματος”- Γιατί αιφνιδιάστηκαν στην Κουμουνδούρου

ÄéÜããåëìá ôïõ ðñùèõðïõñãïý ÊõñéÜêïõ ÌçôóïôÜêç ãéá ôçí ðáíäçìßá COVID-19 , ÐÝìðôç 24 Óåðôåìâñßïõ 2020 (EUROKINISSI/Ã.Ô ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ / ÄÇÌÇÔÑÇÓ ÐÁÐÁÌÇÔÓÏÓ)

Μπορεί οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού να επιβεβαίωσαν πως το Μέγαρο Μαξίμου τελεί υπό την πίεση της εξάπλωσης της πανδημίας και με τα δημόσια νοσοκομεία να δοκιμάζουν ακόμα μία φορά τις αντοχές τους, το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης, ωστόσο, δηλώνει ικανοποιημένο (και) για έναν πρόσθετο λόγο.

Μετά την ανακοίνωση της πρόθεσης του Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει με δικό του τηλεοπτικό μήνυμα αμέσως μετά το “διάγγελμα” του πρωθυπουργού, στο Μαξίμου επεξεργάστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, το δικό τους σχέδιο.

Η ώρα του πρωθυπουργικού μηνύματος είχε αρχικώς προσδιοριστεί για τις 6 ή 6.30 το απόγευμα. Στην Κουμουνδούρου, παράλληλα, υπήρξε πυρετός προετοιμασίας ώστε τεχνικά να είναι εφικτό να μεταδοθεί μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα που να απαντά στον πρωθυπουργό, άρα να έχει γνώση όσων θα έλεγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η αίσθηση που υπήρχε ήταν πως ο πρωθυπουργός δεν θα είχε να ανακοινώσει κάτι νέο, δεδομένου πως είχαν αποκλειστεί μέτρα τύπου Αυστρίας (τα οποία τελικώς υιοθέτησε), κάτι που επιβεβαίωσαν και κορυφαίοι υπουργοί.

Το επιτελείο του Μαξίμου, πάντως, αποφάσισε να ζητήσει από τους τηλεοπτικούς σταθμούς να μεταδώσουν τις πρωθυπουργικές ανακοινώσεις στις 7.30 το απόγευμα. Η επιλογή δεν ήταν τυχαία. Τα δελτία ειδήσεων των Alpha,Ant1,Open αρχίζουν λίγο πριν τις 7 και ολοκληρώνονται περίπου στις 8 παρά είκοσι. Με την μετάδοση των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού στις 7.30, το επιτελείο του Μαξίμου γνώριζε πως ο χρόνος που θα είχε στη διάθεσή της η “ομάδα κρούσης” της Κουμουνδούρου θα ήταν ελάχιστος και θα ήταν πρακτικώς ανέφικτο να μεταδοθεί η απάντηση Τσίπρα στον χρόνο των δελτίων ειδήσεων των παραπάνω καναλιών.

Έμεναν μόνο τα δελτία ειδήσεων του Star, του Mega και του Σκάϊ (που αρχίζουν λίγο πριν τις 8). Ο αγώνας δρόμου να εγγραφεί το μήνυμα Τσίπρα, να γίνει το απαραίτητο μοντάζ και να σταλεί στα κανάλια οδήγησε στο αναμενόμενο: το τηλεοπτικό μήνυμα δεν προβλήθηκε σε χρόνο που να συνιστούσε άμεση απάντηση.

Οι φήμες λένε πως το “κόλπο” φέρει την υπογραφή κορυφαίου βετεράνου δημοσιογράφου που ανήκει στο επιτελείο του πρωθυπουργού και αποτελεί έναν από τους πιο στενούς συνεργάτες τους. Έμπειρος και γνώστης σχετικά με τα τηλεοπτικά πράγματα, ο εν λόγω σύμβουλος κατάφερε μια μικρή αλλά ουσιαστική επικοινωνιακή νίκη κατά του αντίστοιχου επιτελείου Τσίπρα…