Το καλοκαίρι των “κοριών”- Στόχος του Μαξίμου ο Τσίπρας- Σχέδιο Θεοδωρικάκου βλέπουν στην Κουμουνδούρου

 Το καλοκαίρι των “κοριών”- Στόχος του Μαξίμου ο Τσίπρας- Σχέδιο Θεοδωρικάκου βλέπουν στην Κουμουνδούρου

Μια αγωγή του Χρήστου Καλογρίτσα που έφερε στην δημόσια αντιπαράθεση τους ισχυρισμούς του ιδιοκτήτη της κατασκευαστικής εταιρείας “Τοξότης” για ένα νέο επεισόδιο εμπλοκής του πρώην υπουργού Νίκου Παππά στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί το “όπλο” της κυβέρνησης να συντηρήσει τις επιθέσεις κατά της Κουμουνδούρου.

Ο μέχρι πρότινος ανυπόληπτος για τη Ν.Δ επιχειρηματίας μετατράπηκε σε αιχμή του δόρατος αυτής της νέας επίθεσης, όπως συνέβη πριν λίγο καιρό με τις ηχογραφημένες συνομιλίες του Ισραηλινού επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή με τον πρώην υπουργό.

Στην Κουμουνδούρου είναι πλέον πεπεισμένοι πως όλα αυτά αποτελούν μέρος ενός σχεδίου αποπροσανατολισμού της πολιτικής ζωής από τα μείζονα των τεραστίων οικονομικών συνεπειών της πανδημίας και την αποτυχία, όπως λένε, της κυβέρνησης στον τομέα αυτό. Κάτι που διαπιστώνεται από όλες τις τελευταίες μετρήσεις όπου 6 στους 10 πολίτες ανησυχούν πως θα επιδεινωθεί η οικονομική τους κατάσταση και οι μισοί τουλάχιστον θεωρούν ανεπαρκή τα μέτρα που έχουν ληφθεί.

Όπως λένε κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο σχεδιασμός με τα δημοσιεύματα για συνομιλίες που καταγράφηκαν από “κοριούς” της ΕΥΠ ή τρίτων, αποσκοπεί στο να πληγεί προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας και να παραχθεί εσωστρέφεια στην αξιωματική αντιπολίτευση. Ο Νίκος Παππάς είναι ο βασικός στοχος, αφενός γιατί συνδέεται στενά με τον πρώην πρωθυπουργό, αφετέρου αποτελεί τον ισχυρότερο εσωκομματικό πόλο των “προεδρικών”.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στην Κουμουνδούρου πιστεύουν πως στην υπόθεση Καλογρίτσα, το πρόσωπο που οργάνωσε τη νέα επίθεση είναι ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Ο τελευταίος υπήρξε επί πολλά χρόνια στενός συνεργάτης του επιχειρηματία και επικεφαλής της εταιρείας δημοσκοπήσεων GPO συμφερόντων του κ. Καλογρίτσα. Ο ίδιος απάντησε πως δεν υπήρξε συνεταίρος του, ωστόσο όλοι γνωρίζουν πως οι σχέσεις τους ήταν ιδιαίτερα στενές και συνεχίστηκαν ακόμα και μετά την μετακίνησή του στη Ν.Δ ως ένας εκ των πλέον στενών συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όλα παραπέμπουν σε μια περίοδο υψηλής πολιτικής πόλωσης και σκανδαλολογίας, με ηχογραφήσεις “κοριών” και άλλες μεθόδους, και την κυβέρνηση να ανεβάζει τους τόνους και να κατηγορεί για ατμόσφαιρα παρακράτους την προηγούμενη κυβέρνηση. Δεν είναι βέβαιο εάν όλα αυτά θα οδηγήσουν σε αιφνιδιαστικές εκλογές τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο (διπλές κάλπες), ωστόσο το Μέγαρο Μαξίμου δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον ώστε να μπορεί ο πρωθυπουργός να λάβει μια τέτοια απόφαση εάν το κρίνει αναγκαίο εξαιτίας της επιδεινούμενης κατάστασης στην οικονομία.

Είναι δε χαρακτηριστικό πως η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την υπεροπλία της στα μέσα ενημέρωσης για να εντείνει την τοξική ατμόσφαιρα, την ίδια ώρα που υποβαθμίζονται άλλες αποκαλύψεις, όπως αυτή με πρώην υπουργό της Ν.Δ που “ψώνιζε” ανήλικα κορίτσια. Από την Κουμουνδούρου επισημαίνουν, μάλιστα, πως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος ανέλαβε δικηγόρος του κ. Καλογρίτσα, ενώ πρώην συνεργάτης του εμπλέκεται στις αποκαλύψεις για το κύκλωμα διαφθοράς στην ΕΛΑΣ.

Αρκετοί, πάντως, σε πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία στην Αθήνα, ανησυχούν για τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που μπορεί να λάβει η υπόθεση Καλογρίτσα, ιδιαίτερα ως προς την εμπλοκή της μεγάλης και ισχυρής λιβανέζικης κατασκευαστικής εταιρείας (CCC). Διότι εάν είναι ακριβή όσα ισχυρίζεται ο ιδιοκτήτης του “Τοξότη” μένει να διαπιστωθεί πως και μέσω ποιων έγινε η επαφή με τους Λιβανέζους επιχειρηματίες…

Σεραφείμ Κοτρώτσος