• 21 Ιουνίου, 2021

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης επισκέφτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

 Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης επισκέφτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Ποικιλομορφίας για τον Διάλογο και την Ανάπτυξη.

Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στη μόνιμη συλλογή του μουσείου μαζί με πέντε μαθητές από το Σκαγιοπούλειο Ορφανοτροφείο, κάποιοι από τους οποίους επισκέπτονταν για πρώτη φορά την Αθήνα.

Η ξενάγηση έγινε από τον Υφυπουργό αρμόδιο για Θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη, συνοδεία της Υφυπουργού αρμόδιας για Θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνας Μιχαηλίδου, και του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου, Γιώργου Παπαναστασίου.

Στο τέλος της επίσκεψης ο πρωθυπουργός έδωσε στα πέντε παιδιά αναμνηστικά δώρα από το Μουσείο και οι νεαροί μαθητές του είπαν ότι θα ολοκληρώσουν την επίσκεψή τους στην Αθήνα με επίσκεψη στην Ακρόπολη.

Μετά την ολοκλήρωση της ξενάγησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με την νέα Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Μουσείου, την διεθνώς αναγνωρισμένη επιμελήτρια, ιστορικό τέχνης και μουσειολόγο Κατερίνα Γρέγου.