• 27 Ιουλίου, 2021

Το επίσημο σάιτ του ΥΠΕΣ χρησιμοποιείται για επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ

 Το επίσημο σάιτ του ΥΠΕΣ χρησιμοποιείται για επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ

Η ανάρτηση θα ταίριαζε περισσότερο σε προσωπική ιστοσελίδα πολιτικού. Κι όμως στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr) υπάρχει κεντρική ανάρτηση με επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ από τον Υπουργό Εσωτερικών με ξεκάθαρη πολιτική χροιά ενώ το ίδιο περνάει στην κορυφή της σελίδας.

Και το «Δελτίο Τύπου» του υπουργείου με τίτλο «ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ οραματίζεται ένα αδιαφανές σύστημα πολιτογράφησης χωρίς κριτήρια».

Ουσιαστικά το επίσημο κρατικό σάιτ χρησιμοποιείται για επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση και όχι απλά για να απαντηθεί η επίκαιρη ερώτηση που ετέθη.

Παρόμοιο… περιστατικό είχε καταγραφεί και με τη Νίκη Κεραμέως η οποία καλούσε σε διάλογο για την Παιδεία στο προσωπικό της site με… αστερίσκο -μάλιστα- για τα προσωπικά δεδομένα…

Τομέας Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Το κράτος δεν αποτελεί ιδιοκτησία της ΝΔ και του κ. Βορίδη

Ο κ. Βορίδης χρησιμοποιεί το επίσημο site του υπουργείου Εσωτερικών για να επιτεθεί στο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία με χυδαιότητες του τύπου «ο ΣΥΡΙΖΑ οραματίζεται ένα αδιαφανές σύστημα πολιτογράφησης χωρίς κριτήρια». Ας εξηγήσει κάποιους στους «άριστους» της κυβέρνησης ότι οι επίσημες ιστοσελίδες των φορέων του δημοσίου δημιουργούνται για να ενημερώνουν τους πολίτες για τα θέματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές τους. Η προβολή αμιγώς κομματικών μηνυμάτων από επίσημες κρατικές σελίδες, δεν αρμόζουν σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος.

Αν στη ΝΔ να θεωρούν ότι είναι οι μόνιμοι και νόμιμοι ιδιοκτήτες της χώρας, καλό είναι να αλλάξουν μυαλά. Το κράτος δεν τους ανήκει. Το Μέγαρο Μαξίμου δεν τους ανήκει για να δίνει εντολές ο πρωθυπουργός στη σύζυγό του του τύπου «κάνε ότι νομίζεις». Τα υπουργεία και οι δημόσιες υποδομές δεν αποτελούν ιδιοκτησία τους. Ιδιοκτήτης είναι μόνο ο ελληνικός λαός και όλοι οι υπόλοιποι είμαστε προσωρινοί ένοικοι με συγκεκριμένες υποχρεώσεις και περιορισμούς.

Προφανώς δεν αρκεί στη ΝΔ η προκλητική στήριξη από τη συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ. Δεν αρκεί η καλοπληρωμένη κομματική προπαγάνδα – στην υγειά των κορόιδων – από ένα κόμμα που χρωστάει σε όποιον μιλάει ελληνικά και όχι μόνο.

Επί της ουσίας, πριν ο κ. Βορίδης μιλήσει για διαφανές σύστημα πολιτογράφησης καλό θα ήταν να ρίξει μια ματιά στον καθρέφτη. Εκεί θα δει την παράταξή του που κυβέρνησε επί 10ετίες τη χώρα και έστησε πελατειακά δίκτυα με τα θέματα της μετανάστευσης και της ιθαγένειας. Εκεί θα δει την παράταξη της ηθικής και οικονομικής χρεοκοπίας της χώρας.

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι απολύτως ξεκάθαρη: Πολιτογράφηση με διαφάνεια, αντικειμενικούς κανόνες αλλά και τον αυτονόητο σεβασμό στα δικαιώματα των ανθρώπων που διαμένουν επί σειρά ετών νόμιμα στη χώρα, συμβιώνοντας αρμονικά μαζί μας και συνεισφέροντας στην πρόοδο της πατρίδας μας.

Όσον αφορά τον κ. Βορίδη κατανοούμε την ανάγκη να κλείσει το μάτι στους παλιούς συνοδοιπόρους του της ακροδεξιάς κοινοβουλευτικής και μη. Άλλωστε ολόκληρη η πολιτική διαδρομή του ήταν γεμάτη με κηρύγματα μίσους εναντίον οτιδήποτε διαφορετικού. Τουλάχιστον αυτός είναι ειλικρινής. Δεν περιμένουμε να απαρνηθεί τόσο εύκολα το ακροδεξιό παρελθόν του. Το πρόβλημα είναι ότι τις ίδιες απόψεις φαίνεται ότι ενστερνίζεται και ο δήθεν «προοδευτικός» κ. Μητσοτάκης.

Σε ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε:

«Βαρίδι για την πρόοδο η Αριστερά» σύμφωνα με κρατικές ιστοσελίδες

«Η Αριστερά αποτελεί ‘βαρίδι’ για την πρόοδο της κοινωνίας»! Κι αν αυτό δεν σας φτάνει, «ο ΣΥΡΙΖΑ οραματίζεται ένα αδιαφανές σύστημα πολιτογράφησης χωρίς κριτήρια». Αυτά είναι τα σημερινά μηνύματα του υπουργού Εσωτερικών Μαυρουδή Βορίδη προς τους Έλληνες πολίτες. Αύριο, άλλα. Να τα πιστεύει βέβαια αυτά ο κ. Βορίδης, μπορεί όσο θέλει. Να τα μεταδίδει από το γραφείο Τύπου της ΝΔ ή από την προσωπική του ιστοσελίδα, ασφαλώς έχει το ελεύθερο. Δεν μπορεί όμως να χρησιμοποιεί μια κρατική ιστοσελίδα, αυτή του υπουργείου που σήμερα υπηρετεί, η οποία έχει κατασκευαστεί και συντηρείται με χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων, δεξιών, αριστερών και πάσης ιδεολογίας. Όπως εξάλλου από την ίδια ιστοσελίδα δεν θα μεταδώσει την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα της αντιπολίτευσης για τα νομοσχέδια του υπουργείου Εσωτερικών και -κυρίως- για το ποια παράταξη αποτελεί ιστορικά, εδώ και ένα τουλάχιστον αιώνα, βαρίδι και εμπόδιο στην προόδου αυτού του τόπου.

Εν κατακλείδι: για προπαγάνδα η κυβέρνηση έχει την ΕΡΤ και τη συντριπτική πλειονότητα των ΜΜΕ. Οι κρατικές ιστοσελίδες υπάρχουν για να ενημερώνουν τους πολίτες για θέματα που αφορούν τη σχέση τους με το κράτος, για τη νομοθέτηση, για αιτήματά τους κλπ. Δεν υπάρχουν για να βρίζουν την Αριστερά με τσιτάτα του ‘61 και του ‘67-’74. Ο εμφύλιος τελείωσε, η επιστροφή του από την πίσω πόρτα από τη σημερινή ίδια και απαράλλακτη Δεξιά, ούτε εξυπηρετεί, αλλά ούτε θα επιτρέψουμε να γίνει.

Από την κυβέρνηση αναμένω άμεσα να συνειδητοποιήσει πόσο βαρύ ατόπημα είναι αυτό. Πουθενά στην Ευρώπη δεν χρησιμοποιούνται οι σελίδες του κράτους για κομματική προπαγάνδα. Τέτοιες εικόνες χαρακτηρίζουν αποκλειστικά μονοκομματικά καθεστώτα, εκεί όπου κυβέρνηση και κράτος ταυτίζονται. Να δώσει λοιπόν αμέσως οδηγίες στους υπουργούς της, ώστε να τηρούν τουλάχιστον μια επίφαση πολιτικής νομιμότητας.

Από τους «Μένουμε Ευρώπη» αρθρογράφους και διανοούμενους που καθημερινά ασχολούνται ακόμα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και πόσο «κινδύνευσαν οι θεσμοί» μ’ αυτήν, περιμένω να «καταχεριάσουν» τον κ. Βορίδη και κάθε άλλο υπουργό για αυτή την ολοφάνερα αντιδεοντολογική (και αντι-ευρωπαϊκή) συμπεριφορά.