• 21 Ιανουαρίου, 2022

Το doodle της Google αφιερωμένο στην Παραμονή Πρωτοχρονιάς

 Το doodle της Google αφιερωμένο στην Παραμονή Πρωτοχρονιάς

Λίγες ώρες απομένουν για την έλευση του 2022 και τον αποχαιρετισμό στο 2021, το οποίο ήταν ιδιαίτερα δύσκολο για όλον τον πλανήτη λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας του κοροναϊού.

Η Google, όπως συνηθίζει στα μεγάλα γεγονότα, έχει αφιερώσει το doodle της στην Παραμονή Πρωτοχρονιάς, ενώ σε αρκετές χώρες του κόσμου η νέα χρονιά έχει ήδη έρθει!

Τα doodles δημιουργούνται από τη Google για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων. Η ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών doodle της Google (γνωστοί ως doodlers) ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

Το πρώτο doodle είχε δημιουργηθεί το 1998, όταν οι ιδρυτές της Google Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι, προκειμένου να ενημερώσουν τους χρήστες ότι θα λείπουν (ήθελαν να πάνε σε φεστιβάλ στην έρημο της Νεβάδα), τοποθέτησαν το σχέδιο μίας φιγούρας σε ράβδο πίσω από το δεύτερο «ο» του λογοτύπου της εταιρείας, ενημερώνοντας έτσι τους χρήστες ότι βρίσκονται εκτός γραφείου. Η ιδέα άρεσε και έκτοτε καθιερώθηκε και εμπλουτίσθηκε.