• 24 Ιουνίου, 2021

Το δείπνο του Ερντογάν στον Βαρθολομαίο (εικόνες)

 Το δείπνο του Ερντογάν στον Βαρθολομαίο (εικόνες)

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, μετέβη στην Άγκυρα,  ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση που απηύθυνε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς τους θρησκευτικούς ηγέτες, για το Ραμαζάνι και την εορτή της Λύσης της Νηστείας που ακολουθεί.

Ο Τούρκος Πρόεδρος παρέθεσε προς όλους το δείπνο Iftar, το οποίο προσφέρεται κατά την περίοδο του Ραμαζανιού μετά το τέλος της ημερήσιας νηστείας.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο οποίος συνοδευόταν από τον Σεβ. Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, εξέφρασε τις ευχές του προς τον Τούρκο πρόεδρο, και δι’ αυτού προς όλους τους μουσουλμάνους της χώρας, για το Ραμαζάνι και για την εορτή της Λύσης της Νηστείας που ακολουθεί.

Ο Πατριάρχης  ευχήθηκε ο Θεός να προστατεύει κάθε άνθρωπο, ιδιαιτέρως αυτή την περίοδο της πανδημίας, και να ενισχύει τις προσπάθειες των αρμοδίων Κρατικών και τοπικών αρχών, αλλά και των υγειονομικών υπηρεσιών, για την αντιμετώπισή της και την στήριξη των δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας. 

Πατριάρχης Βαρθολομαίος - Ερντογάν

Ευχαρίστησε δε τον Ταγίπ Ερντογάν για τις θερμές ευχές του προς τους Χριστιανούς της Τουρκίας, με αφορμή την εορτή του Πάσχα. 

Προ του δείπνου, ο Παναγιώτατος και ο Μητροπολίτης Χαλκηδόνος είχαν ιδιαίτερη συνάντηση διάρκειας μίας ώρας με τον στενό συνεργάτη και σύμβουλο του Τούρκου προέδρου, Ιμπραήμ Καλίν.

Πατριάρχης Βαρθολομαίος - Ερντογάν

Στο δείπνο παρέστησαν ακόμη ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ελληνικού Νοσοκομείου Μπαλίκλι, Κωνσταντίνος Γιουβανίδης,ο Συριακός Μητροπολίτης Yusuf Çetin, ο Πρόεδρος του Συριακού Αρχαίου Ιδρύματος Sait Susin, Τούρκος Εβραίος Αρχηγός bisak Haleva,ο Πρόεδρος της Τουρκικής Εβραϊκής Κοινότητας İshak akbrahimzadeh, ο Πρόεδρος του Τουρκικού Εβραϊκού Ιδρύματος Εβραϊκής Κοινότητας Erol Kohen, ο Πατριάρχης της Αρμενίας της Τουρκίας Sahak Maşalyan, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Αρμενικού Νοσοκομείου Surp Pırgiç Bedros Şirinoğlu, ο πνευματικός ηγέτης της Τουρκικής Συριακής Καθολικής Κοινότητας Orhan Abdulahad Çanlı και ο Πρόεδρος του Συριακού Καθολικού Ιδρύματος, Zeki Basatemir.