• 16 Ιανουαρίου, 2022

Το χρονικό της ανάκρισης του Τζόκοβιτς στην Αυστραλία

 Το χρονικό της ανάκρισης του Τζόκοβιτς στην Αυστραλία

Ενώ την Δευτέρα (10/1) αναμένεται η απόφαση για την έφεση του Νόβακ Τζόκοβιτς κατά της ακύρωσης της βίζας του στην Αυστραλία, οι δικηγόροι του υποστηρίζουν πως με το που έφτασε ο Σέρβος τενίστας στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης, έπειτα από πτήση 25 ωρών, ανακρίθηκε για έξι ώρες, πριν του δοθεί άδεια για να κοιμηθεί.

Έπειτα όμως από μόλις 30 λεπτά, οι άνθρωποι των Αρχών της χώρας τον ξύπνησαν ξανά και τον πίεσαν, για να αποφασίσει για την ακύρωση της βίζας του.

Από τη μεριά του, ο Τζόκοβιτς φέρεται να είπε ότι θεωρούσε πως εισήλθε νόμιμα στην χώρα, αφού υπήρχε έγγραφο της Tennis Australia που του έδινε το σχετικό δικαίωμα (σ.σ. η συγκεκριμένη άδεια αφορούσε τους ανεμβολίαστους αθλητές που έχουν νοσήσει το τελευταίο 6μηνο). Οι αρχές της Αυστραλίας όμως δεν το δέχθηκαν αυτό, συνεχίζοντας την ανάκριση.

Γερμανικά ΜΜΕ – Αυτός είναι ο πατέρας των αρνητών στην Ελλάδα

Το χρονικό της ανάκρισης του Τζόκοβιτς, σύμφωνα με τους δικηγόρους του Σέρβου, με βάση το συγκεκριμένο ρεπορτάζ:

00:21-00:51: Ξεκινάει η ανάκριση του Τζόκοβιτς

04:11: Οι αρχές της Αυστραλίας ειδοποιούν ότι θα ακυρώσουν την βίζα του Σέρβου και του δίνουν 20 λεπτά για να δώσει εξηγήσεις, με τον Τζόκοβιτς να ζητάει να περιμένουν μέχρι τις 08:00 το πρωί ώστε να καλέσει την Tennis Australia για να ξεκαθαρίσει το θέμα.

05:20: Γίνεται δεκτό το αίτημα του Τζόκοβιτς να ξεκουραστεί μέχρι τις 08:00 με 08:30

05:22-06:07: Ο Σέρβος περιμένει σε έναν καναπέ για να ετοιμαστεί το κρεβάτι του. Τελικά μπήκε στο δωμάτιό του στις 05:30, αλλά περίπου στις 06:00 τον ξύπνησαν ξανά και “πιέστηκε” ώστε να συνεχιστεί η ανάκριση.

07:42: Η βίζα του Τζόκοβιτς ακυρώθηκε επίσημα