• 4 Δεκεμβρίου, 2021

Το BBC σκέφτεται να κάνει σειρά το σπάσιμο της καραντίνας από τον σύμβουλο του Τζόνσον

 Το BBC σκέφτεται να κάνει σειρά το σπάσιμο της καραντίνας από τον σύμβουλο του Τζόνσον

Το σκάνδαλο στη Βρετανία με τον μη εκλεγμένο σύμβουλο του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, Ντόμινικ Κάμινγκς, ο οποίος έσπασε την καραντίνα, θα έρθει πιθανόν στις τηλεοπτικές μας οθόνες, με το BBC να έχει ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον του για την παραγωγή τηλεοπτικής δραματικής σειράς.

Ο Κάμινγκς ταξίδεψε σε απόσταση 260 μιλίων, από το σπίτι του, στο Λονδίνο έως το Ντέραμ τον Απρίλιο, με τη σύζυγό του, Μέρι Γουέικφιλντ, η οποία παρουσίαζε συμπτώματα κορονοϊού και τα παιδιά τους.

Επίσης πιάστηκε να έχει κάνει ένα ταξίδι 30 μιλίων από το Ντέραμ, στο κάστρο του Μπάρναρντ στα γενέθλια της Γουέικφιλντ, και ισχυρίστηκε ότι είχε σκοπό να δοκιμάσει την όρασή του αφού υπέστη προβλήματα ως αποτέλεσμα του COVID-19.

Ο Πιρς Βένγκερ, υπεύθυνος προγράμματος του BBC, ρωτήθηκε από συντάκτη του περιοδικού The Radio Times εάν ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός θα εξετάσει το ενδεχόμενο να αγοράσει τα δικαιώματα για τη μεταφορά της ιστορίας του Κάμινγκς στη μικρή οθόνη. «Στα σωστά χέρια, ναι» απάντησε.

Τον Ντόμινικ Κάμινγκς έχει υποδυθεί στην οθόνη ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς στη μίνι σειρά του Channel 4 «Brexit: The Uncivil War».

Η παραβίαση των κανόνων καραντίνας κυριάρχησε στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο Ηνωμένο Βασίλειο για μέρες, καθώς άτομα απ’ όλο το πολιτικό φάσμα ζήτησαν την παραίτησή του.

Όπως φαίνεται θα περάσει λίγος καιρός προτού η ιστορία του μεταφερθεί σε δραματική σειρά αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ωστόσο η περιβόητη μετακίνησή του στο κάστρο του Μπάρναρντ έχει ήδη αναπαραχθεί σε ένα σατιρικό βιντεοπαιχνίδι με τίτλο «30 Miles to Barnard Castle» (30 μίλια στο Κάστρο του Μπάρναρντ).