• 27 Ιανουαρίου, 2022

Την Τρίτη”κληρώνει” για τα σχολεία-Συνεδρίαση επιτροπής και ανακοινώσεις Πλεύρη-Κεραμέως

 Την Τρίτη”κληρώνει” για τα σχολεία-Συνεδρίαση επιτροπής και ανακοινώσεις Πλεύρη-Κεραμέως

Αύριο, Τρίτη, στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της επιτροπής για τα σχολεία, στην οποία μάλιστα θα συμμετάσχουν ο Θάνος Πλεύρης και Νίκη Κεραμέως.

Αμέσως μετά αναμένεται να γίνουν κοινές ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας και την υπουργό Παιδείας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, το νούμερο ένα ζητούμενο για το κυβερνητικό επιτελείο, στην παρούσα συγκυρία, είναι το άνοιγμα των σχολικών μονάδων της χώρας στις 10 Ιανουαρίου, όπως δηλαδή είναι προγραμματισμένο.

Σε κάθε περίπτωση, η πρωινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Κυριάκος Μητσοτάκης, ολοκληρώθηκε χωρίς να αποφασιστούν μέτρα ή τι θα γίνει τελικά με τα σχολεία, καθώς στην κυβέρνηση αναμένουν τα επιδημιολογικά δεδομένα της σημερινής, αλλά και της αυριανής ημέρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι συνεχείς από το πρωί οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου για το θέμα του ανοίγματος των σχολείων. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να λειτουργήσουν κανονικά οι σχολικές μονάδες με αυξημένο testing για όλους τους μαθητές ανεξάρτητα αν είναι εμβολιασμένοι ή όχι. Παράλληλα είναι σχεδόν βέβαιο πως θα αλλάξει το πρωτόκολλο του 50+1%.