Την παραπομπή του Νίκου Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο προτείνει η εισαγγελέας

 Την παραπομπή του Νίκου Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο προτείνει η εισαγγελέας

Το εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου «δείχνει» στον Νίκο Παππά για τους χειρισμούς του στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών η Εισαγγελέας του Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδηλίνη.

Η ανώτατου εισαγγελική λειτουργός ζητεί την παραπομπή του πρώην υπουργού για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, σε βαθμό πλημμελήματος.

Επιπλέον, με την εισήγηση της προτείνει να παραπεμφθεί κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος του πρώην υπουργού, ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας που με τις καταγγελίες του έφερε στην δικαιοσύνη την υπόθεση.

Σοβαρά ερωτήματα για τις διαρροές ότι τέθηκαν σε λειτουργία αντιαεροπορικά συστήματα σε νησιά – Αλήθειες και ανακρίβειες

Ο Νίκος Παπάς, ο οποίος αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή του στην υπόθεση, βρέθηκε στο «στόχαστρο»  με αφορμή τις καταγγελίες περί εικονικής συναλλαγής με λιβανέζικη κατασκευαστική εταιρία που έκανε ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας ώστε να εξασφαλίσει μία από τις άδειες και να αποκτήσει ένα «ελεγχόμενο» κανάλι.

Σύμφωνα με τον κ. Καλογρίτσα ο πρώην υπουργός ήταν ο εμπνευστής και ο οργανωτής του σχεδίου για «εικονικό δανεισμό» 3 εκατομμυρίων ευρώ για να δοθεί στην εταιρία του η δυνατότητα να μετέχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Τον τελευταίο λόγο για την παραπομπή ή μη θα έχει το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο.

Μανώλης Δράκος