• 26 Οκτωβρίου, 2021

Τίμερμανς: Μέτρα κατά της ακρίβειας στην ενέργεια από την Κομισιόν την ερχόμενη εβδομάδα

 Τίμερμανς: Μέτρα κατά της ακρίβειας στην ενέργεια από την Κομισιόν την ερχόμενη εβδομάδα

«Όσο πιο γρήγορα αυξήσουμε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην ΕΕ, τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσουμε να προστατέψουμε τους πολίτες από τις αυξημένες τιμές στην παραδοσιακή ενέργεια», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, αρμόδιος για το κλίμα, Φρανς Τίμερμανς, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος σήμερα στο Λουξεμβούργο.

Ο Φ. Τίμερμανς ανέφερε ότι οι αυξανόμενες τιμές στην ενέργεια οφείλονται, σε ένα βαθμό, στην αυξημένη ζήτηση ενέργειας -την υψηλότερη τα τελευταία 25 χρόνια- καθώς οι οικονομίες ανακάμπτουν από την πανδημία.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η τιμή του διοξειδίου του άνθρακα και το ευρωπαϊκό Σύστημα Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών (ETS) δεν είναι η πηγή του προβλήματος, καθώς αντιστοιχεί μόλις στο ένα πέμπτο της αύξησης στις τιμές της ενέργειας.

Πρόσθεσε, στη συνέχεια, ότι την επόμενη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει τις προτάσεις της (εργαλειοθήκη) για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος. «Ελπίζουμε ότι μετά θα βρεθεί συναίνεση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το πώς να προστατέψουμε τους πολίτες από την αύξηση αυτή», πρόσθεσε.

Εξάλλου, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ντάνα Σπίναν, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης προς τον Τύπο στις Βρυξέλλες, τόνισε ότι η Επιτροπή εξετάζει όλες τις επιλογές για να αντιμετωπιστεί η αύξηση των τιμών βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο libre.gr είναι προσωπικές και εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα.