ΤΙΜΕ: Αυτοί είναι οι πρώτοι 100 με τη μεγαλύτερη επιρροή στον πλανήτη

 ΤΙΜΕ: Αυτοί είναι οι πρώτοι 100 με τη μεγαλύτερη επιρροή στον πλανήτη

Tους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους για τη χρονιά που πέρασε, ανακοίνωσε το περιοδικό «ΤΙΜΕ» το οποίο… κατηγοριοποίησε τα άτομα αυτά σε καλλιτέχνες, ηγέτες, πρωτοπόρους, είδωλα και καινοτόμους. Η λίστα (δείτε εδώ αναλυτικά) περιλαμβάνει ονόματα πολιτικών, τραγουδιστών, αθλητών, ηθοποιών και άλλων ατόμων που ξεχώρισαν με το έργο και την δράση τους (ο καθένας στον τομέα του) και έγιναν σημεία αναφοράς μέσα στο 2022.

Μερικοί εξ’ αυτών:

Άντριου Γκάρφιλντ

Είναι ένας από τους πιο αγαπητούς ηθοποιούς του οποίοι η φήμη εκτινάχθηκε όταν ενσάρκωσε τον ήρωα της Marvel «Spiderman», με αποτέλεσμα ο Άντριου Γκάρφιλντ να βρίσκεται μέσα στα ονόματα των καλλιτεχνών με την μεγαλύτερη επιρροή.

Όπως αναφέρεται και στο δημοσίευμα: «Μπορεί να φτάσει σε οποιοδήποτε συναισθηματικό επίπεδο απαιτεί η ιστορία, μερικές φορές αμέσως. Είναι ικανός να προσφέρει ακριβώς αυτό που χρειάζεται η ιστορία».

Τιμ Κουκ

Βρίσκεται στην ηγεσία μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου και είναι ένας από τους καινοτόμους και προοδευτικούς CEO, καθώς ο Τιμ Κουκ κατάφερε να κρατήσει την Apple σε υψηλό επίπεδο, με αποτέλεσμα να «συνδυάσει στην πράξη την επιχειρηματική σοφία και την φιλοσοφία του», όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Η έντονη πίεση που είχε για να διατηρήσει την Apple στην κορυφή αλλά και η άνεση που διαχειρίζεται την μεγάλη πίεση που του επιφέρουν οι καθημερινές προκλήσεις αλλά και το ενδεχόμενο της αποτυχίας, τον έχουν κάνει να ξεχωρίσει.

Μετά από περισσότερο από μια δεκαετία στο τιμόνι, ο Τιμ έχει καθιερώσει τον εαυτό του όχι μόνο ως ένας από τους πιο… αγαπητούς CEO στον κόσμο, αλλά ως παράδειγμα ηγεσίας, περιβαλλοντικής διαχείρισης και ανθρωπισμού.

Βολοντιμίρ Ζελένσκι

Όταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκίνησε τον πόλεμο του εναντίον της Ουκρανίας και οι Ουκρανοί στηρίχθηκαν στον πρόεδρο Ζελένσκι, ο οποίος πήρε σημαντικές πρωτοβουλίες και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.

Στον Πρόεδρο Ζελένσκι, ο λαός της Ουκρανίας είδε έναν ηγέτη αντάξιο της γενναιότητάς του, καθώς πολίτες σε όλη τη χώρα μάχονται για την ελευθερία τους.

«Κάθε φορά που μιλάει, η φωνή του φανερώνει την αποφασιστικότητα ενός ανθρώπου που πιστεύει βαθιά στο καθήκον του προς τον λαό του και ανταποκρίνεται καθημερινά στην ευθύνη να οδηγήσει το έθνος του σε αυτή τη δύσκολη ώρα», αναφέρει το «ΤΙΜΕ».

Αντέλ

Μετά από μία μακροχρόνια απουσία από την παγκόσμια μουσική, η Αντέλ ήρθε ξανά στο προσκήνιο με το νέο της άλμπουμ , το «33», αλλά το πιο σημαντικό ήταν ότι μετέφερε ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αλλαγής.

Η βρετανίδα τραγουδίστρια δεν προσπαθεί να ξεχωρίσει καθώς, «σε μια εποχή που οι άνθρωποι προσπαθούν να… πουλήσουν κάθε πτυχή του εαυτού τους και με κάθε μέσο, η Αντέλ είναι ο άνθρωπος που θα ασχοληθεί μόνο με την μουσική της και στόχος της είναι να μας παρηγορήσει, να μας ανεβάσει και να γελάσει μαζί μας», όπως αναφέρεται.

Οι κατηγορίες και οι… πρωταγωνιστές:

  • Καλλιτέχνες: Simu Liu, Andrew Garfield, Zoe Kravitz, Sarah Jessica Parker, Amanda Seyfried, Quinta Brunson, Pete Davidson, Channing Tatum, Nathan Chen, Mila Kunis, Jeremy Strong, Faith Ringgold, Arian DeBose, Jazmine Sullivan, Michael R. Jackson.
  • Καινοτόμοι: Zendaya, Taika Waititi, Miranda Lambert, Derrick Palmer και Chris Smalls, Josh Wardle, Michelle Zauner, Demna, Timnit Gebru, Mike Cannon-Brookes, Bela Bajaria, Sevgil Musaieva, Francis Kere, David Celez, Michael Schatz, Karen Miga, Evan Eichler και Adam Philippy.
  • Τιτάνες: Tim Cook, Oprah Winfrey, Christina Lagarde, Michelle Yeoh, Gautam Adani, Kris Jenner, Andy Jassy, Sally Rooney, Hwang Dong-Hyuk, Sam Bankman-Fired, Megan Rapinoe, Becky Sauerbrunn, Alex Morgan, Elizabeth Alexander, David Zaslav.
  • Ηγέτες: Mia Mottley, Volodymyr Zelensky, Ketanji Brown Jackson, Joe Rogan, Xi Jinping, Ursula Von Der Leyen, Ron Desantis, Joe Biden, Yoon Suk-Yeol, Vladimir Putin, Olaf Scholz, Samia Suluhu Hassan, Kevin McCarthy, Karuna Nundy, Abiy Ahmed, Kyrsten Sinema, Gabriel Boric, Khurram Parvez, Letitia James, Valeriy Zaluzhnyy, Lynn Fitch, Umar Ata Bandial, Sun Chunlan.
  • Icons: Mary J. Blige, Dmitry Muratov, Issa Rae, Keanu Reeves, Adele, Rafael Nadal, Maya Lin, Jon Batiste, Nadine Smith, Peng Shuai, Hoda Khamosh.
  • Πρωτοπόροι: Candace Parker, Frances Haugen, Ahmir Questlove Thompson, Sonia Guajajara, Stephane Bancel, Emily Oster, Valerie Masson-Delmotte, Panmao Zhai, Eileen Gu, Tulio de Oliveira, Sikhulile Moyo, Nan Goldin, Mazen Darwish, Anwar Al Bunni, Emmett Schellinh, Cristina Villareal Velasquez, Ana Cristina Gonzalez Velez, Gregory Robinson.

Παναγιώτης Δρίβας