• 22 Οκτωβρίου, 2021

“Τηλέμαχος”: Σε διαθεσιμότητα ο αντιεμβολιαστής αστυνομικός

 “Τηλέμαχος”: Σε διαθεσιμότητα ο αντιεμβολιαστής αστυνομικός

Ο αστυνομικός που αναρτούσε βίντεο στο διαδίκτυο με το ψευδώνυμο «Τηλέμαχος» τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Ανάμεσα στις αναρτήσεις του υπάρχουν βίντεο όπως «Πως πολεμάμε τα ΜΑΤ», «υποχρεωτικότητα εμβολίων; όχι» και το τελευταίο πριν από τρεις ημέρες που έκανε λόγο για «εκβιαστικά rapid tests».

Απεργούν οι δάσκαλοι – Κλείνουν τα σχολεία – Κινητοποιήσεις και από τους καθηγητές

Το υλικό έχει παραδοθεί στον εισαγγελέα ενώ εναντίον του έχει διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση, που αφορά το σύνολο των αναρτήσεων του.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Όπως σημειώνει η ενημέρωση της Αστυνομίας: «Σχετικά με ανάρτηση – βίντεο που δημοσιεύθηκε από αστυνομικό σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αναπαράγεται στο διαδίκτυο και σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, γνωρίζεται ότι, στο πλαίσιο Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, σε βάρος του αστυνομικού επιβλήθηκε το διοικητικό μέτρο της διαθεσιμότητας.

Ο πρώην ειδικός φρουρός έχει αναρτήσει βίντεο στο διαδίκτυο με οδηγίες σε διαδηλωτές για το πώς πρέπει να λειτουργούν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πορείες.

Ο ένστολος δίνει συμβουλές για το πώς μπορούν χωρίς συγκρούσεις να δυσκολέψουν το έργο των ΜΑΤκαι να μην κατηγορηθούν για κάποιο σοβαρό αδίκημα. ”Χρησιμοποιεί φρασεολογία, που δεν ταιριάζει σε αστυνομικό προσωπικό, όπως για παράδειγμα η λέξη ”εξουσιαστές”, με την οποία αναφέρεται σε πολιτικούς” αναφέρουν πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. 

Το βίντεο έχει τίτλο ”Πώς πολεμάμε τα ΜΑΤ”, το ανήρτησε σε προσωπικό λογαριασμό, τον οποίο διατηρεί με ψευδώνυμο και είναι διάρκειας περίπου εννέα λεπτών.

Το υλικό υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.

Ο συγκεκριμένος αστυφύλακας πριν από λίγο καιρό -σύμφωνα με πληροφορίες- ήταν ανάμεσα στους προσαχθέντες αντιεμβολιαστές, που προκάλεσαν επεισόδια στην Πλατεία Συντάγματος.

Δείτε ένα βίντεο του για τα τεστ