• 5 Δεκεμβρίου, 2020

Τηλεκπαίδευση: Μεγάλο ποσοστό μαθητών χωρίς τάμπλετ ή υπολογιστή στο σπίτι σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας

 Τηλεκπαίδευση: Μεγάλο ποσοστό μαθητών χωρίς τάμπλετ ή υπολογιστή στο σπίτι σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας

H EΛΜΕ Εορδαίας προώθησε ένα ερωτηματολόγιο στις οικογένειες μαθητών ώστε να συγκεντρώσει στοιχεία για τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό που έχουν στο σπίτι για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης.

Όπως προέκυψε από τις απαντήσεις το 11% των μαθητών δεν διαθέτουν ούτε τάμπλετ, ούτε και υπολογιστή.

Η φόρμα εστάλη στους διευθυντές των Γυμνασίων και Λυκείων της Εορδαίας, προκειμένου τα ερωτηματολόγια να αποσταλούν ηλεκτρονικά στους γονείς από τους οποίους 488 απάντησαν στα ερωτήματα.

Ακρίτα σε Κεραμέως: “Είσαι η καλύτερη υπουργός EVER”

Στο ερώτημα «πόσες ανάλογες συσκευές υπάρχουν στο σπίτι και  πόσα άτομα κάνουν χρήση tablets, ή κινητών τηλεφώνων», το 40% των συμμετεχόντων στην άτυπη έρευνα απάντησαν ότι δε διαθέτουν όσες συσκευές απαιτούνται για να υποστηρίξουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ενώ, η προσφορά ενός tablet από το υπουργείο Παιδείας σε κάθε σχολείο για πενήντα μαθητές καλύπτει μόνο το 2% (των μαθητών) και το υπόλοιπο 9% «παραμένει στον αέρα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι «σε ορισμένες Σχολικές Μονάδες της Εορδαίας οι Διευθυντές προσπαθούν να διαχειριστούν την ορθή κατανομή των τεχνολογικών μέσων αυτοσχεδιάζοντας, κάτι που δεν είναι εύκολο, γιατί, τον ίδιο εξοπλισμό ζητούν και Εκπαιδευτικοί για να φέρουν σε πέρας το έργο της τηλεκπαίδευσης».