• 26 Ιουλίου, 2021

Τι συμβαίνει στο Αγρίνιο; Ούτε ένα ραντεβού για εμβολιασμό

 Τι συμβαίνει στο Αγρίνιο; Ούτε ένα ραντεβού για εμβολιασμό

Η εικόνα για το εμβολιαστικό πρόγραμμα, παρά την επέλαση της “ΔΕΛΤΑ” παραμένει τραγική. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι κανένα ραντεβού για εμβολιασμό δεν έχει προγραμματιστεί σήμερα Κυριακή στο Κέντρο Υγείας στο Αγρίνιο (πόλη των 100.000).

Ενώ υπάρχει αγώνας πανελλαδικά για να εμβολιαστούν οι πολίτες, η Αιτωλοακαρνανία δημιουργεί ιδιαίτερο προβληματισμό στην κυβέρνηση καθώς σημειώνεται πτώση στα ραντεβού για το εμβόλια.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας Συνείδηση, είναι χαρακτηριστικό ότι την ερχόμενη Κυριακή, στο Κέντρο Υγείας Αγρινίου δεν έχει προγραμματιστεί κανένας απολύτως εμβολιασμός.

Όπως μετέδωσε στο μεσημβρινό δελτίου του OPEN ο Νίκος Γιαπρακας, οι κάτοικοι της περιοχής φαίνεται ότι προτιμούν άλλες δραστηριότητες για το σαββατοκύριακο από το να εμβολιαστούν.

Η πτωτική τάση δεν αφορά μόνο τις συγκεκριμένες ημέρες αλλά διαρκεί για πάνω από δυο εβδομάδες, καθώς πριν δεκαπέντε μέρες περίπου, υπήρχαν 350 εμβολιασμοί και πλέον έχουν πέσει στους 250, πρόκειται δηλαδή για μείωση της τάξης του 30%.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή η εικόνα κυριαρχεί σε όλο τον νομό Αιτωλοακαρνανίας, καθώς πριν τρεις εβδομάδες γίνονταν 1.800 – 2.000 εμβολιασμοί σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας και στις 6 Ιουλίου εμβολιάστηκαν μόλις 1.121 άτομα.