• 23 Ιουνίου, 2021

Τι λένε οι αριθμοί για τα self test: Πόσα έγιναν, πόσα ήταν θετικά και επιβεβαιώθηκαν, πόσο στοίχισαν

 Τι λένε οι αριθμοί για τα self test: Πόσα έγιναν, πόσα ήταν θετικά και επιβεβαιώθηκαν, πόσο στοίχισαν

Αποκαλύψεις για τα self test κάνει με διαδοχικές αναρτήσεις του στο Facebook ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Σύλλογου Αχαΐας, Ανδρέας Σοφιανόπουλος με αφορμή την εξαγγελία της κυβέρνησης για διανομή τους στο κοινό με άλλους τρόπους εκτός των φαρμακείων.

Ο πρόεδρος του ΦΣΑ παραθέτει κάποιους αριθμούς για τα self test και σχολιάζει την βοήθεια που προσέφεραν στην καταπολέμηση της πανδημίας.

Όπως αναφέρει:

  • Τελευταία πλήρης ενημέρωση: 1η Ιουνίου
  • Self Test: 15.274.355
  • Θετικά κατά δήλωση: 287.283
  • Επιβεβαιωμένα θετικά μετά από PCR: 28.064
  • 9 στα 10 δηλωμένα θετικά είναι αρνητικά!

Και σχολιάζει με νόημα: «Ισολογισμένο κόστος -27 εκατομμύρια. Καλά πήγε και αυτό!»

Δολοφονία Καρολάιν: Κλήθηκε για κατάθεση η “ψυχολόγος” – Τι είπε στους αστυνομικούς

Σε προγενέστερη ανάρτησή του, ο Ανδρέας Σοφιανόπουλος, είχε επικρίνει την κυβέρνηση για την απόφασή της να τα διανείμει με άλλους τρόπους από την στιγμή που έληξε το μνημόνιο με τα φαρμακεία, γράφοντας:

«Εφόσον ο Σκέρτσος και η κυβέρνηση βρήκαν άλλα κανάλια διανομής, καλό ταξίδι. Ας βρουν και για την πλατφόρμα εμβολιασμού. Φεύγουμε την άλλη μέρα. Σε εκβιασμούς τέτοιου τύπου από τον μη εκλεγμένο πρώην γραμματέα του ΣΕΒ απαντάμε ελληνοπρεπώς, δηλαδή όχι», γράφει πολύ χαρακτηριστικά ο κ. Σοφιανόπουλος.

Και συνεχίζει προειδοποιώντας: «Αν θέλεις deal με τα φαρμακεία, δηλαδή το μικρομεσαίο φαρμακείο, μπορείς αν θες: α) να καταργήσεις τη  μνημονιακή δέσμευση περί ατομικής δυνατότητας διεύρυνσης ωραρίου, β) να επιστρέψουν τα ΦΥΚ στην αλυσίδα αποθήκη –φαρμακείο, γ) Σταθερή τιμή στα ΜΗΣΥΦΑ. Οτιδήποτε άλλο είναι καθρεπτάκια. Αν δεν θέλει η Κυβέρνηση, είναι γνωστό το τι θα γίνουν τα 10.000 φαρμακεία. Και αυτή τη φορά δεν θα είναι μόνο η Πάτρα και το φαρμακείο του Λουράντου, θα είναι ΚΑΙ ΤΑ 10.000. ΒΑΛΤΑ ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ. Η ΗΡΩΑΣ Η ΕΚΒΙΑΖΟΜΕΝΟΣ».

Aπό τις αρχές Ιουλίου, οι κατηγορίες των εργαζόμενων που θα δικαιούνται δωρεάν αυτοδιαγνωστικά πρόκειται να περιοριστούν κατά πολύ.

Σύμφωνα με το OPEN, δικαιούχοι θα είναι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας, τις Ένοπλες Δυνάμεις, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική δηλαδή.

Παράλληλα από τον επόμενο μήνα, τα self tests θα διατίθενται πέρα από τα φαρμακεία και στα σούπερ μάρκετ.