Τι κρύβεται πίσω από την ξαφνική μετακίνηση τριών αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας – Όλο το παρασκήνιο

 Τι κρύβεται πίσω από την ξαφνική μετακίνηση τριών αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας – Όλο το παρασκήνιο

Ο τμηματάρχης του Ανθρωποκτονιών, Κωνσταντίνος Χασιώτης και ο αναπληρωτής της υπηρεσίας Θεόδωρος Θεοδώρου όπως και ο τμηματάρχης του Εκβιαστών, Νίκος Νταβαρίνος απομακρύνθηκαν εκτάκτως από τις νευραλγικές θέσεις τους, σε μια απόφαση που ήρθε λίγο καιρό μετά την ολοκλήρωση των τακτικών κρίσεων Ανωτέρων και Ανωτάτων Αξιωματικών, κατά την διάρκεια των οποίων αποστρατεύτηκε ο μέχρι πρότινος διοικητής της Ασφάλειας Αττικής Πέτρος Τζεφέρης.

Αν και σύμφωνα με κύκλους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι λόγοι μετακίνησης των τριών αξιωματικών που χειρίστηκαν μεγάλες υποθέσεις ήταν υπηρεσιακοί, φαίνεται ότι υπήρχε δυσαρέσκεια όσον αφορά συγκεκριμένες υποθέσεις που παραμένουν ανεξιχνίαστες, μεταξύ των οποίων και οι δολοφονίες ατόμων που προέρχονταν από το οργανωμένο έγκλημα.

Ωστόσο άμεση θα είναι η αντικατάσταση τους καθώς ήδη έχει αποφασιστεί ποιοι θα αναλάβουν τα ινία των συγκεκριμένων υπηρεσιών.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο μέχρι πρότινος διοικητής του τμήματος εκβιαστών μετακινείται στο τμήμα Μεταγωγών ενώ ο διοικητής του τμήματος ανθρωποκτονιών και ο αναπληρωτής του τμήματος, σε υπηρεσίες του Αρχηγείου.

Η απόφαση φαίνεται να χρεώνεται αποκλειστικά στο νέο αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνο Σκούμα, και προκαλεί μεγάλη εντύπωση αλλά και πολλά ερωτηματικά για την κίνησή του να απογυμνώσει επί της ουσίας το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών και το Τμήμα Ανθρωποκτονιών με την μετακίνηση του Νίκου Νταβαρίνου, του Κώστα Χασιώτη και του Θοδωρή Θεοδώρου.

Ο Νίκος Νταβαρίνος στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών έχει καταφέρει πολλές επιτυχίες τα τελευταία πολλά χρόνια όπου βρίσκεται σε αυτήν την τόσο δύσκολη και νευραλγική θέση. Πιστώνεται στο βιογραφικό του η χαρτογράφηση της νύχτας, αλλά και η μεγαλύτερη δικογραφία που σχηματίστηκε ποτέ με τις συλλήψεις κορυφαίων ονομάτων της λεγόμενης Greek mafia το 2002, ενώ έσπασε και τη μαφία των λαϊκών αγορών που επηρέαζε χιλιάδες μικροπωλητές σε όλη την Αθήνα και με την έρευνά του οδήγησε στην ανακούφιση εκατοντάδων οικογενειών που ζούσαν μέσα στον τρόμο.

Από την άλλη ο επικεφαλής του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Κώστας Χασιώτης μαζί με τον στενό του συνεργάτη Θοδωρή Θεοδώρου βρίσκονται πίσω από τις εξιχνιάσεις εγκλημάτων που έχουν συγκλονίσει το πανελλήνιο, αλλά και κορυφαίων υποθέσεων απαγωγών όπως αυτές του Μιχάλη Λεμπιδάκη και του Γιάννη Κυπαρίσση. Είναι οι άνδρες που πέρασαν χειροπέδες στη Ρούλα Πισπιρίγκου, στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο και σε δεκάδες άλλους εγκληματίες.

Η παρέμβαση μάλιστα χαρακτηρίζεται από κάποιους εκδικητική καθώς ουδείς μπορεί να κατανοήσει καθότι πέραν από το χειροπιαστό τους έργο και την εμπειρία πρόκειται για σοβαρούς αξιωματικούς που πάντοτε κρατούσαν σε απόσταση τα ΜΜΕ και έκαναν αθόρυβα και άκρως αποτελεσματικά τη δουλειά τους.

«Πρόκειται για γελοιότητες. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τον λόγο που επί της ουσίας ξεγυμνώνονται δύο από τις πιο νευραλγικές υπηρεσίες και τρεις αξιωματικοί με πολλά χιλιόμετρα μεταφέρονται για να βάζουν σφραγίδες. Προφανώς, δεν θέλουν αξιωματικούς που κάνουν την δουλειά, αλλά άτομα του χεριού τους», τονίζουν στο ethnos.gr αξιωματικοί της Ασφαλείας.

Παναγιώτης Δρίβας