Τι καιρό θα κάνει το Πάσχα – Τι λέει ο Μαρουσάκης (vid)

 Τι καιρό θα κάνει το Πάσχα – Τι λέει ο Μαρουσάκης (vid)

Ψυχρό κύμα προερχόμενο από την περιοχή της κεντρικής Μεσογείου επηρεάζει και τη χώρα και φέρνει πρόσκαιρη αλλαγή του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας, δυνατούς ανέμους και βροχές, ακόμα και χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, ο καιρός θα είναι σχετικά ήπιος κυρίως στα δυτικά, αλλά θα σημειωθούν ορισμένες βροχές και καταιγίδες προς τα ανατολικά μέχρι το ψυχρό αυτό κύμα να εκτονωθεί τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, «στην Αττική αναμένονται πολύ καλές καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια και τη θερμοκρασία στους 19 βαθμούς Κελσίου τις μεσημβρινές ώρες, ενώ στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται τοπικές συννεφιές που θα δώσουν πρόσκαιρες βροχές, αλλά αναμένεται άμεση βελτίωση». Η θερμοκρασία θα ανεβαίνει κατά τη διάρκεια της ημέρας και το μεσημέρι θα φτάσει τους 18 βαθμούς στο κέντρο της πόλης.

Τις επόμενες ημέρες και ειδικά την Τρίτη ο καιρός θα είναι πολύ καλός με ηλιοφάνεια, καθαρό ουρανό και απουσία βροχοπτώσεων μέχρι και την Πέμπτη.

Από την Παρασκευή αλλά και το Σαββατοκύριακο, αναμένονται βροχές από τα δυτικά χωρίς όμως πτώση της θερμοκρασίας καθώς οι νοτιάδες θα φέρουν έως και 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος, σύμφωνα με την πρώτη πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για το Πάσχα άστατος θα είναι ο καιρός τις πρώτες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, ενώ από τη μεγάλη Τετάρτη θα έχουμε πολύ καλές καιρικές συνθήκες.

Χρήστος Σταθόπουλος