Τι ισχύει για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους – Η νέα ΚΥΑ

 Τι ισχύει για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους – Η νέα ΚΥΑ

Η νέα ΚΥΑ ορίζει τις αλλαγές για τα rapid test που οφείλουν να κάνουν οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι από την 1η Μαΐου 2022.

Αντί για δύο rapid test πλέον θα κάνουν ένα την εβδομάδα, όπως προβλέπεται από την Κοινή Απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Τουρισμού, Επικρατείας και υφυπουργού στον Πρωθυπουργό που ισχύει από 1η Μαΐου 2022.

Ουκρανία: “Συνένοχες σε εγκλήματα πολέμου οι χώρες της ΕΕ που δεν θα το εφαρμόσουν το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο”

Η νέα απόφαση τροποποιεί το μέχρι πρότινος ισχύον πλαίσιο (Β’ 4766/16.10.2021).

Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με φυσική παρουσία στον χώρο εργασίας που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν νοσήσει από κορονοϊό το τελευταίο εξάμηνο υποβάλλονται υποχρεωτικά -και με δική τους επιβάρυνση- σε διαγνωστικό έλεγχο νόσησης από τον κορωνοϊό (rapid test) μια φορά την εβδομάδα.

Ο έλεγχος ισχύει μια εβδομάδα από την ημέρα διενέργειάς του.

Κατά την πρώτη εφαρμογή της νέας ΚΥΑ, ο έλεγχος διενεργείται οποτεδήποτε εντός της εργάσιμης εβδομάδας κάθε εργαζομένου, χωρίς οποιαδήποτε περαιτέρω δυσμενή συνέπεια.

Μανώλης Δράκος